Milyen egészséges reggelik vannak?
Egészségesen szeretnék étkezni.
Múlt héten megpróbáltam a zabpelyhet narancslével, meg aszalt gyümölcsökkel..hát nem mondom hogy rossz volt, de nem nekem való. Meg kicsit drága is volt.
Mindig is inkább a kolbászos-tojásos ember voltam. Azokkal lakok jól.
Tehát mondjuk tükörtojás, ilyen teljes kiőrlésű rozskenyérrel az jó? Mert azt pl. szeretem. Szoktam rátenni salátát is.
De még ez is csak egy menü, nem ehetem mindig ezt.
Tudnátok tippeket adni?
Attól, hogy valami "egészséges" még nem biztos, hogy bármikor fogyasztva jó.
Én amit nem eszem reggelire, az a tej és a gyümölcsös ételek (ezek mindegyike gyors szénhidrátokat tartalmaz, amik egész napra elrontják az inzulinszintemet) Ezen kívül viszont bármi ehető. ha éppen olyanod van, akkor pörköltet is ehetsz :D
Nálam egyébként általában szendvics van, felvágottal, sajttal, májkrémmel, túrós vagy zöldséges kencével a tetején, hozzá paradicsom, paprika, uborka, retek, mikor éppen mi van itthon. (ezek előző este elkészíthetők, nem reggel kell piszmogni vele) Hétvégén szoktunk tojásételeket, bundáskenyeret, rántottát enni (szintén hozzá szöldségeket) Természetesen mindenhez teljeskiőrlésű kenyeret eszünk.
Szendók, teljes kiörlésű kenyérből. Tehetsz bele salátalevelet, paradicsomkarikát, RENDES felvágottat (ami nem gyorspácolt, hanem főtt, füstölt).
A tojásos kaják jók. Tükörtojás, hagymás rántotta, én csináltam már olyan... Asszem lepénynek hívják, hogy megsütöttem mindkét oldalát, mint egy palacsintának, aztán a felére tettem kukoricát, lilahagymát és reszeltem rá sajtot. Ezután összehajtottam, rátettem a fedőt, és hagytam pár percig párolódni. Hmmmm :3
A pirítós is jó, csak sokat kell belőle enni. De azt is lehet teljes kiőrlésű szeletelt kenyérből csinálni. Utána megkenheted sajtkrémmel, emellé is ehetsz zöldségeket.
Lehet kapni magos müzliket. A Sparban van ilyen:
Ez laktat, nem drága. Összekevered natúr joghurttal, tehetsz bele kis mézet, ha édesebben szereted. Ebbe tehetsz némi aszalt gyümölcsöt is, de nem kell.
(Tejjel borzasztó, tapasztalat :D)
Ne vigyel semmit tulzasba, az arany kozeput a lenyeg.
Pl. Ehetsz rantottat, de elegedj meg a tojassal es melle zoldseggel/teljes kirolesu-/rozs-/tonkony-/magos kenyerrel, nem kell telenyomni a rantottat kolbasszal, sonkaval, szalonnaval, hagymaval mar koran reggel, ha erted.
Nehany otlet:
Gyumolcsturmix
Natur joghurt zabkeksszel/olajos magvakkal
Szendvics az emlitett kenyerfajtak valamelyikebol, feltetnek valogass :sovany felvagott/sovany sajt/zoldegek/korozott/majkrem/szendvicskrem/sajtkrem, de ne es tulzasba itt sem, egy-egy fajtat valassz es zoldseget ra. Pl.majkremes rozskenyer paradicsommal. Nem pedig vajas majkremes parizsis sajtos zoldseges.:)
Fott tojas/tukortojas zoldseggel/piritossal
Omlett siman, friss zoldseggel
Nagy pohar kefir egy szelet piritossal
Zabpelyhes gyumolcsos muffin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!