Imádom a cukkinit és szeretnék télre elrakni. Hogyan tudnám elrakni? Le kell fagyasztani? Felvágva, lesózva vagy egyben?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Miért akarod elrakni, amikor télen sem igazán drága, de legalább friss és finom?
Elrakva maximum levesbe, krémbe jó, másnak sajnos nem, mert az állaga, íze nem az igazi.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én így szoktam:
-reszelve: lesz belőle főzelék, vagy fasírt
-szeletelve panírozva: és így csak sütni kell.
Semmiképp se sózd, mert akkor vizesedik.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nekem is szálára gyalulva, főzeléknek eltéve vált be, vagy kockázva kapros tejfölös köretet szoktam belőle csinálni, ritkán krémlevest.
A panírozott nekem sem jött be, pedig tálcán fagyasztottam, vagyis nem fagytak össze. De annyira lehűtötte a zsiradékot, hogy mire újra felmelegedett, a panír lemászott róla.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
#3: De, télen drága a cukkini, olyankor csak 1-2 karikát eszem rántotta mellé, bezzeg ilyenkor kilószámra fogy mindenbe... Főzelék, curry...
Mi kuktában tesszük el, az üvegeket megtöltjük cukkinikockákkal, rácsavarjuk a fedelet, be a kuktába, felforr, 15 percig lassan forr, majd kihűl. Semmi mást nem teszünk bele, csak a cukkinit. Mindent így teszünk el (kivéve a lekvárt, de annak is ez a kuktázás a vége), a gyümölcsbefőttek fenomenálisak ezzel a módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!