Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Imádom a cukkinit és szeretnék...

Imádom a cukkinit és szeretnék télre elrakni. Hogyan tudnám elrakni? Le kell fagyasztani? Felvágva, lesózva vagy egyben?

Figyelt kérdés

2014. júl. 27. 21:15
 1/8 JézusOm válasza:

Találtam egy érdekes oldalt, ahol 3 féle megoldás is van rá:


[link]


Remélem, segítettem ! :)

2014. júl. 27. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 JézusOm válasza:

Itt van még egy jó kis oldal segítség képpen:


[link]


A ,,Zöldségek fagyasztása''címszó alatt ! :)

2014. júl. 27. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Miért akarod elrakni, amikor télen sem igazán drága, de legalább friss és finom?


Elrakva maximum levesbe, krémbe jó, másnak sajnos nem, mert az állaga, íze nem az igazi.

2014. júl. 27. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 JézusOm válasza:

És egy harmadik jó kis oldal, ha a savanyúság jobb:


[link]


Remélem, segítettem ! :)

2014. júl. 27. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én így szoktam:

-reszelve: lesz belőle főzelék, vagy fasírt

-szeletelve panírozva: és így csak sütni kell.


Semmiképp se sózd, mert akkor vizesedik.

2014. júl. 27. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
lereszelve, mint a tököt elég jó eltenni, de én már próbáltam karikára vágva elrakni rántott cukkininek, de annak kb. 3-4 hónap alatt úgy kiszívta a fagyasztó az ízét, hogy én csak azt a hülye fagyasztó ízt éreztem, de láttam már olyat, hogy kínai módra elrakják üvegekbe télire.
2014. júl. 28. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem is szálára gyalulva, főzeléknek eltéve vált be, vagy kockázva kapros tejfölös köretet szoktam belőle csinálni, ritkán krémlevest.

A panírozott nekem sem jött be, pedig tálcán fagyasztottam, vagyis nem fagytak össze. De annyira lehűtötte a zsiradékot, hogy mire újra felmelegedett, a panír lemászott róla.

2014. júl. 28. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

#3: De, télen drága a cukkini, olyankor csak 1-2 karikát eszem rántotta mellé, bezzeg ilyenkor kilószámra fogy mindenbe... Főzelék, curry...


Mi kuktában tesszük el, az üvegeket megtöltjük cukkinikockákkal, rácsavarjuk a fedelet, be a kuktába, felforr, 15 percig lassan forr, majd kihűl. Semmi mást nem teszünk bele, csak a cukkinit. Mindent így teszünk el (kivéve a lekvárt, de annak is ez a kuktázás a vége), a gyümölcsbefőttek fenomenálisak ezzel a módszerrel.

2014. júl. 28. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!