Imádom a cukkinit és szeretnék télre elrakni. Hogyan tudnám elrakni? Le kell fagyasztani? Felvágva, lesózva vagy egyben?
Miért akarod elrakni, amikor télen sem igazán drága, de legalább friss és finom?
Elrakva maximum levesbe, krémbe jó, másnak sajnos nem, mert az állaga, íze nem az igazi.
Én így szoktam:
-reszelve: lesz belőle főzelék, vagy fasírt
-szeletelve panírozva: és így csak sütni kell.
Semmiképp se sózd, mert akkor vizesedik.
Nekem is szálára gyalulva, főzeléknek eltéve vált be, vagy kockázva kapros tejfölös köretet szoktam belőle csinálni, ritkán krémlevest.
A panírozott nekem sem jött be, pedig tálcán fagyasztottam, vagyis nem fagytak össze. De annyira lehűtötte a zsiradékot, hogy mire újra felmelegedett, a panír lemászott róla.
#3: De, télen drága a cukkini, olyankor csak 1-2 karikát eszem rántotta mellé, bezzeg ilyenkor kilószámra fogy mindenbe... Főzelék, curry...
Mi kuktában tesszük el, az üvegeket megtöltjük cukkinikockákkal, rácsavarjuk a fedelet, be a kuktába, felforr, 15 percig lassan forr, majd kihűl. Semmi mást nem teszünk bele, csak a cukkinit. Mindent így teszünk el (kivéve a lekvárt, de annak is ez a kuktázás a vége), a gyümölcsbefőttek fenomenálisak ezzel a módszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!