Valami sütit sütnék. Van ötleted ezekből az alapanyagokból? Receptet írjatok, vagy linket, ha igen.
Nos, van itthon: 6 db tojás, kb. 1kiló liszt, 3-4 szem krumpli, olaj, cukor, 1 zacsi kókuszreszelék, fél zacsi mazsola, fél kiló dió, fahéj, élesztő.
Sajnos margarin vagy vaj nincs itthon :(
[Város szélén lakok + beteg vagyok, nincs kedvem ilyenkor bóklászni :S]
Kérlek, írjatok, ha van ötletetek :) Köszi szépen :) ja, és nem muszáj mindent felhasználni xD
Ha van otthon tejed es rizs, akkor keszits rizsfelfujtat!
1 l tej
20 dkg rizs
5 kanal cukor
Ezekbol tejberizst fozol
4 tojast pedig (kulon a feherjet, kulon a sargajat) verjel fel es keverd hozza a tejberizshez
Tehetsz bele mazsolat, es 1 citrom reszelt hejat is.
Egy csomag vanilias cukor is kell bele.
Vagy nezd meg a googleba az andi konyhaja cimu suto-fozo oldalt, nezegessel a receptek kozott. Isteni dolgok vannak, van olyan sutirecept is ami sutes nelkul elkeszitheto! Super oldal! andi konyhaja
Süssél kalácsot. =)
Az én tuti kalácsreceptem: 600 g liszt, 1 dl olaj, egy késhegynyi só, 3 evőkanál cukor, 240 ml tej és egy egész élesztő
az élesztőt felfuttatod cukorral a tejben kb 15 perc és összekevered a többi hozzávalóval majd hagyod kelni 1 órát
ezután 3 részre vágod (fontos, hogy ne dolgozd át a tésztát ha megkelt, itt szokták elrontani az emberek) és mindegyiket nyújtsd ki 2-3 mm-re és tegyél a közepére diókrémet, majd csavard fel, de a végeit kend meg tojással,hogy összetapadjon. ha mind3-mal végeztél, akkor 3 hosszú rúdszerűséget kell, hogy kapjál, amit összefonsz, lekened a tetejét tojással és 30 perc sütőbe (elég nagyra kel, és nagyon finom)
most látom nem ihatsz tejet, (én vagyok a kalácsos)
vízzel is csinálhatod egész nyugodtan, úgy is finom =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!