Update 1-es alapanyagokból tudtok süti receptet?
Kókuszgolyó:
10 dkg zabpehely; 30 dkg reszelt alma(leve nélkül);pici édesítő; 1 teáskanál kakaópor;pici rumaroma, pici fahéj; 10 dkg kókuszreszelék.
A kókuszreszelék 2/3-át össze kell gyúrni a többi összetevővel.Hűtőben pár órát pihentetni,majd golyókat formálni belőle és a maradék kókuszba beleforgatni.A közepébe egy-egy szem meggyet is tehetsz.
Nekem bevált.Finom,egyzerű és olcsó édesség.És ami a legfontosabb,hogy nem hízlal.
Update Mirinda - szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
8 evőkanál zabpehely darálva
2 ek. natúr kakaópor
2 ek. folyékony édesítő
2 ek. 12%-os tejföl
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 evőkanál víz
0,5 dl olívaolaj
Túrókrémhez:
2 cs. zsírszegény túró (kb. 50 dkg)
2 dl tejföl
Fruktóz ízlés szerint
zselatin
reszelt citromhéj
Zseléhez:
7 dl diabetikus szénsavas narancslé
2 cs. vaníliás Oetker pudingpor
1 ek. folyékony édesítő (nem feltétlen kell)
Elkészítés:
Tészta:
A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, a vízzel, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a zabpelyhet a szódabikarbónával, majd a kakaóport. Végül hozzákeverjük a felvert tojásfehérje habot. Jól kivajazott, közepes méretű tepsiben sütjük, és azonnal a sütőbe dugjuk, különben a zabpehely teljesen lesüllyed a tészta aljára! Kb. 20 percig sütjük 170 fokon, és a középső sín helyett eggyel magasabban. Sütőajtót nem szabad nyitogatni.
Túrókrém:
A túrót el kell keverni a fruktózzal és a tejföllel, majd hozzá kell adni a reszelt citromhéjat. A zselatint a leírás szerint el kell készíteni, majd ezt is hozzákeverni a túrós masszához. Hűtőben egy kicsit dermeszteni kell.
Zselé:
A narancsléből kimérünk 6 dl-t, és feltesszük forralni. 1 dl-ben pedig elkeverjük a 2 cs. pudingport. Ha valaki édesen szereti, hozzákeverhet még édesítőt. Ha felforrt, hozzáadjuk a pudingos masszát, és 1-2 percig forraljuk. Langyosra hűtjük. A kihűlt tésztalapra rákenjük a túrókrémet, majd a langyos zselét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a zselé és a krém.
Kókuszkocka - update 1
Hozzávalók : 2 tojás, 2 evőkanál joghurt, 3 dl tej, zabkorpa ( amennyit felvesz ) , 2 evőkanál natur kakaó, folyékony édesítő, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés : a két tojást verd fel jó habosra, tedd bele a joghurtot, 1 dl tejet, a folyékony édesítőt ízlés szerint és annyi zabkorpát, hogy a tészta viszonylag sűrű legyen. Egy magasabb falú tepsibe, sűtőpapíron süsd meg. Olyan lesz mint a piskótalap. Hagyd kihűlni és vágd kockára.
A maradék 2 dl tejet melegítsd fel, keverd el benne a natúr kakaóport és némi folyékony édesítőt. A tésztakockákat sorban mártogasd bele úgy, hogy utána rögtön a kókuszreszelékbe is beleforgatod valamennyit.
Túrógombóc update1:
Hozzávalók:
1/4 kg túró
Fél citrom héja
Édesítőszer ízlés szerint
2,5 dl tej
zabkorpa
1 kis pohár tejföl
A tejből és a zabkorpából sűrű tejbezabit főzünk, majd teljesen kihűtjük.
A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és az édesítőszert, majd a kihűlt tejbepapival jó alaposan összekeverjük. Annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy formálható állagú masszát kapjunk.
Gombócokat formálunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Tejföllel leöntve tálaljuk.
Túrós citromos muffin
25 dkg sovány túró
2 tojás
5 evőkanál zabkorpa
3 evőkanál zabpehely
Kb 1,5 dl sovány tej, vagy joghurt
1 evőkanál citromos fruktóz
1 evőkanál vaníliás fruktóz
1 evőkanál folyékony édesítő
1 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál citromlé
1 nagy citrom reszelt héja
1 kiskanál sütőpor
Elkészítés: Összekeverjük külön a száraz és külön a nedves anyagokat, majd a kettőt is vegyítjük. 3-4 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon. Közben a tojások fehérjét is habbá verjük és a masszához keverjük. Muffin formákba töltjük és megsütjük.
Gesztenye kocka
A tésztához:
5 tojás
4 evőkanál víz
7 csapott evőkanál porédesítő
1 dl olívaolaj
6 evőkanál zabpehely liszt
2 evőkanál zsírszegény kakaópor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
3 dl zsírszegény tej
1 cs. vanília puding
2+2 kanál porédesítő
2 cs cukormentes gesztenyemassza (A Tescós édesítővel van)
20 dkg light margarin (Én most Lincot használtam, mert az volt itthon, de másfajta is megfelel)
rumaroma ( Na ezt nem kell sajnálni belőle, mert jó pikáns lesz tőle)
A tetejére:
2-3 dl cukormentes tejszín
1 kanál folyékony édesítő
1 habfixáló
pici kakaópor
Elkészítés: 5 tojás sárgáját 7 kanál porédesítővel és 4 evőkanál vízzel kikeverünk,
majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál zabpehely lisztet, fél csomag sütőport, 2 csapott evőkanál kakaót, és a 5 tojás felvert habját.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém: 2 cs cukormentes (édesítős) gesztenyemassza, 20 dkg light margarin, porédesítő kb 2-3 kanálnyi, rumaroma. Ezeket jó alaposan kikeverjük.
1 cs vanilia pudingot, 3 dl tejben 2 kanál porédesítővel megfőzünk. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!
Tetejére: Felverünk 3 dl cukormentes tejszínt egy kis folyékony édesítővel és megszitáljuk kakaóporral.
Túrós pudingos süti
4 tojás,
4 kanál zabkorpa,
1 evőkanál víz
1 kiskanál citromlé
4 + 5 kanál porédesítő,
50 dkg túró,
1 pohár natúr joghurt,
3 kanál fruktóz,
2 cs Gála pudingpor,
4 dl sovány tej,
2 dl cukormentes hulala tejszín,
vanília aroma.
Tészta:
4 tojásból, 4 kanál porédesítőből, 4 kanál zabkorpából, 1 kanál vízzel és 1 kiskanál citrom lével piskótát sütünk.
Krém:
1. 50 dkg túrót 5 kanál porédesítővel, 3 kanál fruktózzal, 1 pohár natúr joghurttal és egy kanál vanília aromával összekeverünk. Ezt a kihűlt piskótára simítjuk.
2. 2 cs. Gála pudingport 4 dl tejjel felverünk és azt is rásimítjuk.
3. Tetejére 2 dl cukormentes tejszínt verünk fel és megszórjuk reszelt csokival.
Tanácsok: A Gála pudingporban van valamennyi cukor, de ez az össz mennyiséghez képest nagyon kevés, így még 1-es kódúnak vehetjük ezt a sütit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!