Tejszínből tej?
Tudok főzni és nem szoktam ilyen kamikaze konyhai akciókat elkövetni, de most kényszerpályára kerültem :)
Iszonyúan megkívántam a besameles-tonhalas spagettit, már kezdtem volna hozzá, de most jövök rá hogy elfogyott a tej :( Az eső szakad, a kocsi a férjemnél, szóval boltba nem indulok el.
Van viszont itthon csomó tejszínem (30%os habtejszín). Szerintetek ha felhígítom vízzel, mehet az a besamelbe? Ha igen, kb. milyen arányban hígítsam?
Köszi!
Pontos arányt nem tudok mondani, de kb másfél deci tejszínt felhúzhatsz vízzel kb fél liternyire.apránként, lassan habverővel elegyítsd.nem baj, ha nem teljesen homogén, majd főzéskor elsimul.
Igaz tej nem lesz belőle, mert a tej többi öszetevője hiányzik belőzle, de egyszer elmegy.
Én szükségből már mascarponéból is varázsoltam folyékony tejszerű folyadékot :)
Köszi mindenkinek, végül nem higitottam, elég tömény lett de nagyon finom, már be is dúrtam... :)
Ez a receptje a kajának, tök egyszerű, tényleg csak besamel és tonhal: [link]
Én pont a töménység miatt ajánlottam a higítást, amit tulajdonképpen te kérdeztél. én adtam tippet, erre jól lehúztak az okosok.
besamelt nem készítünk sem tejszínből, sem tejfölből...de, ha neked ízlett semmi gond.
Sajnálom, én mindenkinek zöldet nyomtam, vannak akik ebben élik ki magukat hogy nyomják a pirosat, nem kell vele foglalkozni...
Egyébként egy kis tejfölt tettem még bele, mert szerintem a savanykás iz jól megy a halhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!