Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nagyon nincs penzed miket...

Ha nagyon nincs penzed miket foznel a cukorbeteg parodnak?

Figyelt kérdés
Most igy nagyon nincs...es nem jut eszembe semmi.
2010. jan. 8. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Leveseket?Főzelékeket?Csirke far-hát pörcsit?Szárnyból húslevest?
2010. jan. 8. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Főzelékféléket főtt tojás feltéttel, ha jut rá egy kicsi sovány hussal. Lecsót. Mindenféleképpen zöldséféléket próbálj meg különféle módon elkésziteni, hogy ne legyen túl egyhangu.
2010. jan. 8. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is cukorbeteg vagyok, elég nehéz a diétánk mindenképpen.Tudod mi a kedvencem. Két nagyobb burgonyát lehámozok, apró kockákra vágom megsütöm, majd két tojást feltörök összekeverek ráöntöm, összekeverem. Kiadós, tápláló még kenyér sem kell hozzá, csak egy kis savanyúság. Szoktam zöldséglevestis készíteni. Zöldség, répa felkockázom bele teszem 2 liter vízbe öntök rá étolajat, teszek bele egy evőkanál delikátot. egy-két szem burgonyát még fél vöröshagymát is. Majd kockatésztával,dúsítom. Olcsó paprikából is lehet finomat: Disztelt paprikát. 3 nagy paprikát felszeletelek, meg dinsztelem olajban, egy kis vizet is öntök rá, majd a végén két tojást belehabarok. Paprikás rántotta lesz belőle.Mákos galuskát is csinálhatol. Főzöl galuskákat, majd mákkal, vagy dióval megszórod, glukonnal ízesíted. Remélem egy kicsit segítettem.
2010. jan. 8. 19:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszi, rendik vagytok! :)
2010. jan. 8. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Ami azt illeti, a burgonya éppen nem cukorbetegeknek való, de az édes zöldség /pld. sárgarépa/ sem.
2010. jan. 8. 21:12
 6/6 anonim ***** válasza:

tegnap 21:12-es: a cukorbetegeknek igenis javasolt a burgonya, mivel relativ kevés szénhidrátot tartalmaz (a gabonafélékhez képest), és jól lehet vele a fözelékeket süriteni (rántás, habarás = liszt,keményitö) helyett. A többi zöldségféle is ajánlott, mert annak ellenére, hogy "édes". A cukorbeteg nem azt jelenti, hogy nem fogyaszthat szénhidrátot, hanem csak meghatározott mennyiséget. Viszont túl keveset se vihet be, mert akkor is felborul az egyensúly.

Alap esetben nagyrészt zöldségféléket és fehérjéket (tojás, sajt, tejtermékek is, nemcsak hús) fogyaszthatnak, gyümölcsöket csak óvatosabban, a szénhidrát mennyiséget figyelembe véve, kenyér/tésztafélét pedig szigorúan meghatározott mértékben.

2010. jan. 9. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!