Írnátok finom lángos receptet?
Az én kedvencem a kefíres lángos: 1 kg liszt, 3 pohár kefír, 3 db tojás, 1 csipet só, 5dkg élesztő.
Ezt összegyúrod, egy éjszakára hűtőbe teszem, és vizes kézzel, tenyérnyi nagyságú lángosokat sütök ki.
Egy hétig is el tudod tárolni a hűtőben a tésztát, nem romlik meg.
Én a harmadolom a hozzávalókat, mert csak ketten vagyunk rá :)
Remélem ízleni fog!
Én ezt szoktam csinálni.
Krumplis lángos
50 dkg liszt, 25 dkg főtt, tört főtt burgonya, 1,5 dkg élesztő, 2 dl tej, cukor, só, olaj) A többször átszitált lisztet tedd meleg helyre, hogy meglangyosodjon. A tej felével, kevéske cukorral és egy kanálka liszttel futtasd fel az élesztőt. A héjában főtt, hámozott, áttört burgonyát dolgozd el a liszttel, sóval, a felfuttatott élesztővel, s a maradék tejet is hozzáadva - sok levegőt beledolgozva - dagaszd sima tésztává. Tedd egy kilisztezett edénybe (langyos helyre) , takard le, s hagyd megkelni. Ha két-háromszorosára nőtt, nyújtsd ujjnyi vastagra, s vágd egyforma (kb. féltenyérnyi) darabokra. Az olajos kézzel cipóvá formált adagokat hagyd még 10-20 percig kelni. Végül a lángosokat húzogasd laposra, s bő, forró olajban mindkét oldalukon süsd pirosra.
Az én receptem egészen olyan, mint a lángossütőknél kapható lángos, pedig nagyon egyszerű. Kb. 1 dl cukros tejben megfuttatok 2 dkg élesztőt, ezt hozzákeverem kb. 30 dkg liszthez, és beleöntök még 2 dl langyos vizet. Összegyúrom, kis gombócokat készítek belőle, és miután megkeltek, kézzel kihúzom lángos méretűre, majd bő, forró olajban kisütöm. Kb. egy perc alatt megsül 1 db.
Erre fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk, de ki mit szeret.
Igazi piaci lángos
1kg liszt
2dl tej
6dl kefír
5dkg élesztő
2tojás
1ek só
0,5 ek cukor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!