Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mettől hús a hús?

Mettől hús a hús?

Figyelt kérdés
Tegnap vettünk mélyhűtött bundázott hússzeletet. 40 deka volt a dobozban, 2,2 €-ba került. Már megettük, mikor elkezdtem gondolkodni. Fehér "hús", olyan, mint a csirkemell filé, finom ízű, de gyanúsan szabályos szeletek. Eszembe jutott, hogy olvastam az új találmányról, a ragasztott húsról, aminek kb annyi köze van a vágóállathoz, mint a kakaós tejitalnak a tehénhez. Meg lettem vezetve, vagy valóban lehet cirka 700 Ft-ért 40 deka baromfi mellfilét kapni?

2014. júl. 11. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez tenyleg csirkemell, csak a szeleteket szabályosra vágják, hogy egyforma súlyú legyen mind, különben nem lehetne megfelelöen adagolni. (A leesö darabokat aztán a csirkemellfasírtba, csirkemellsonkába, stb teszik)
2014. júl. 11. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Miquel te hol élsz?

Most voltam bevásárolni a Lidliben itt a sváboknál, a pulykamell kilóját 6 €-ért vágták utánam csomagolva, a csirkét ennél olcsóbban adják.

Egyébként itt a baromfi olcsóbb, mint a sertés. Kivéve az apróhúst, ott a sertés egy picivel olcsóbb, mert a vagdalékot a kevésbé kelendő részeiből adják, csirkéből meg az aprólékkal nem tudom mit csinálnak, de a csirke apróhús az itt melle vagy belső filé.

2014. júl. 11. 20:38
 3/5 anonim ***** válasza:
9%

Akár lehetne is venni ennyiért... előhűtöttet, feldolgozatlant.

Szeletelve, bundázva, mirelitben, konyhakészen, kizárt, hogy sima egyszerű valódi hús legyen a bundában!

100%, hogy valami darált szecska, teleb@.szva állományjavítóval.

2014. júl. 11. 21:29
 4/5 anonim ***** válasza:
58%

"Akár lehetne is venni ennyiért... előhűtöttet, feldolgozatlant.

Szeletelve, bundázva, mirelitben, konyhakészen, kizárt, hogy sima egyszerű valódi hús legyen a bundában!

100%, hogy valami darált szecska, teleb@.szva állományjavítóval."

EBBEN igencsak tévedsz, mert a nagyüzemi beszerzök nem annyiért kapják, amennyiért te veszed a boltban, hanem annak max. a felét/harmadát fizetik. Szóval ne írj hülyeségeket. Mellékesen a ledarált hús sokkal drágább, mint a szelet, mert több munka elöállítani.

2014. júl. 11. 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
9%

Kit érdekel, mennyiért tudják beszerezni, szerinted a sima előhűtöttet nem ugyanúgy nagykeráron veszi a beszállító cég?!

Egy termék árát sose a beszerzési ár szabja meg, hanem az, hogy mennyi a maximum, amit kifizet érte a vevő, agyoniskolázott barátom!

A darált hús meg jóval olcsóbb, nyilván nem azért darálják le, mert 100% húsból csinálják az ilyen termékeket, hanem azért mert egy rakás más dolgot is raknak bele, meg nem a prémium kategóriás filét fogják ledarálni, hanem a filézésből adódó nyesedéket.

2014. júl. 11. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!