Milyen ételt érdemes vinni a strandra? Ti mit szoktatok csomagolni?
Mi a klasszikusokat csomagoljuk, rántottszelet, fasírt, lesütött hús. Ezekben meg lehet bízni, nem kell aggódnunk, hogy esetleg megromlik.
Friss zsemle közé téve, sok idénysalátával, zöldséggel, kovászosuborkával.
Akármit is készítel, ebbe "csomagold", kipróbáltam, egyszerű és gyors elkészíteni. Az alaprecept:
30,0 dkg liszt
0,5 dl olaj
1,5 dl víz
1,0 kk só
0,5 tk sütőpor
Összegyúrod, ebből 6 gombóc, (én egy kicsivel több olajat + vizet tettem, nem akart összeállni).
Még másnap is jó volt, mikróban melegíthető a maradék.
5-ös vagyok!
És a lényeg, zsír nélküli serpenyőben süthető, másrészt bármilyen étel-maradék eltüntethető benne! :)))
Sima szendvics. Vaj, pick szalámi vagy valamilyen sonka (nem gépsonka) mert azok bírják a meleget, sajt, azokba, amiket még elég korán megeszünk. Még sose romlott meg. Mondjuk nem is a napra tesszük ki, hanem árnyékban van. Valami rágcsálnivalót szoktunk még vinni. Innivalót.
Ott általában csak fagyit, jégkrémet szoktunk venni, meg inni, ha elfogyott az otthonról hozott hideg.
Engem a hideg raz ki, mikor az aquaparkokban vagy strandokon latom a tipikus magyar 'hutotaskas-rantotthusos-fasirtos-termoszos'csaladokat, szamomra nagyon visszataszito, hogy egyes csaladok a strandra is enni mennek.
A bufekben a legtobb helyen nagyon silany az etel, a minosegehez kepest horror aron, es a higienia sem az elvarhato.
En szendvicset szoktam kesziteni, laktatobbakat, ezekkel ki lehet birni a napot (es gusztusosan lehet megenni/hordozni ), illetve nehany gyumolcsfelet is beteszek (alma, kemeny korte, kemeny barack, mango).
Inni nem viszunk, ezt helyben vesszuk, hidegen.
Szendvicseknel az alap ciabatta/tonkolykocka/kornspitz/rozsos bagett vagy magos telj kiorl.zsomle. Ezekbe kerul margarin/medve sajt/libamaj pastetom, erre jegsalata,a sajt es margarin eseteben pulykasonka,vegul lapkasajt,kigyouborka, pritamin paprika. Igazan laktatoak, nincs szaguk, nem is veszesen romlandoak, de nem a tuzo napon tartom persze;). A kocsiban szoktam tartani olajos magvakat es muzliszeletet, van, hogy ezt is bevisszuk.
Hova mentek egyebkent? Melyik helyre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!