Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsek ebből sajttortá...

Hogy készítsek ebből sajttortát? Lehetséges ez? Sürgős.

Figyelt kérdés
A tiramisuhoz 500g mascarponét, 6 fehéredésig kevert cukros tojássárgáját összekevertem, valamint 6 tojásfehérjét habbá vertem, de kimaradt a cukor, így amikor a mascarponés sárgájás masszába forgattam, hamar összeesett és folyós lett. Tehát 500g mascarpone, 6 tojás van benne és cukor. mit tegyek még hozzá, hogy lesz ebből sajttorta? nem szívesen dobnék ki ennyi pénzt.
2014. júl. 6. 21:38
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
tegyél hozzá egy kis túrót az össze tartja, és illik a krémsajthoz is, esetleg reszelj hozzá kevés citrom héjat. Tedd rá a kekszes alapra süsd 10 percig szuper "új teféle túrós-sajt torta " lesz belőle :)
2014. júl. 6. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:

zseléfix vagy habfixáló megoldja talán...

Egyébként rossz a recepted eleve, 500g mascarponéhoz 3 tojás sárgája, 3 ek. cukor és a 3 tojás felvert fehérje kell. 6-al eleve jóval folyósabb és levegősebb, így nem csoda, hogy összeesett.

2014. júl. 6. 21:52
 3/4 tetro ***** válasza:

mindenből a fele

Sajttorta

HOZZÁVALÓK:

31.2 dkg darált jó keksz

12.5 dkg olvasztott, langyos vaj

(ha nem édes a keksz akkor egy púpos kanál cukor)

100 dkg natúr tejszínes krémsajt (30centis forma)

20 dkg porcukor

2 púpos evőkanál liszt (vagy 3ek keményítő)

3 kávéskanál vanília aroma

1,5 citrom reszelt héja és 0.5 leve

1,5 dl tejföl

5 kis tojás

A kekszet összekeverjük a vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb. 30 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, majd 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, míg kissé megpirul.

A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal és a tejföllel, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.

A sajtkrémes keveréket a kekszes alapra öntjük, és további 50 percet sütjük.

Kihűtjük, hűtőbe tesszük, másnap gyümölccsel, gyümölcsszósszal tálaljuk.

2014. júl. 6. 22:51
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

a recept fantasztikus, már többször csináltam 500g mascarponéból és 6 tojásból tiramisut, tökéletes volt, a legfinomabb, amit ettem. megpróbáltam tegnap este újra és sikerült. a cukor hiánya volt a baj, úgy látszik.

még egyszer köszönöm a válaszokat, ma megcsinálom.

2014. júl. 7. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!