Hogy készítsek ebből sajttortát? Lehetséges ez? Sürgős.
zseléfix vagy habfixáló megoldja talán...
Egyébként rossz a recepted eleve, 500g mascarponéhoz 3 tojás sárgája, 3 ek. cukor és a 3 tojás felvert fehérje kell. 6-al eleve jóval folyósabb és levegősebb, így nem csoda, hogy összeesett.
mindenből a fele
Sajttorta
HOZZÁVALÓK:
31.2 dkg darált jó keksz
12.5 dkg olvasztott, langyos vaj
(ha nem édes a keksz akkor egy púpos kanál cukor)
100 dkg natúr tejszínes krémsajt (30centis forma)
20 dkg porcukor
2 púpos evőkanál liszt (vagy 3ek keményítő)
3 kávéskanál vanília aroma
1,5 citrom reszelt héja és 0.5 leve
1,5 dl tejföl
5 kis tojás
A kekszet összekeverjük a vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy kb. 30 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, majd 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, míg kissé megpirul.
A sajtkrémet kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliával, a citromhéjjal és a tejföllel, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
A sajtkrémes keveréket a kekszes alapra öntjük, és további 50 percet sütjük.
Kihűtjük, hűtőbe tesszük, másnap gyümölccsel, gyümölcsszósszal tálaljuk.
köszönöm a válaszokat.
a recept fantasztikus, már többször csináltam 500g mascarponéból és 6 tojásból tiramisut, tökéletes volt, a legfinomabb, amit ettem. megpróbáltam tegnap este újra és sikerült. a cukor hiánya volt a baj, úgy látszik.
még egyszer köszönöm a válaszokat, ma megcsinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!