Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék olyan csokimázt...

Szeretnék olyan csokimázt csinálni, ami hamar megdermed, ötletek?

Figyelt kérdés
A tortabevonókat nem szeretem,saját készítésű érdekelne.
2010. jan. 6. 07:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Én sima töltettlen csokikat szoktam felolvasztani,majd rakok bele margarint..Krémes lesz,megdermed,de nem ropogósra mint a tortabevonó..Vagy esetleg kakaópor,porcukor és margarin keverékéből lehet..Arányokat azért nem írtam,mert ránézésre szoktam ezeket csinálni..A googleban viszont biztosan találsz rengeteg csokimáz receptet!Üdv.
2010. jan. 6. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ majd megnézem a Google-t is de én inkább a házi praktikákra voltam kíváncsi:)
2010. jan. 6. 09:50
 3/4 anonim válasza:

GANACHE (ejsd: ganázs)

Egy tejszínnel vagy vajjal összekevert olvasztott csoki, amit nagyon szépen lehet torták bevonására, töltésére, csokibomba bevonásához, csokigolyókhoz stb. használni. Szerintem a legfinomabb csokimázat ebből lehet csinálni, szinte mindenre fel lehet használni amihez csoki kell. Lehet belőle sűrűbb krémet csinálni amit truffle golyókhoz vagy töltelékhez kiváló, vagy ha hígabb, akkor öntetnek használhatjuk. A ganache-t fel is habosíthatjuk és tortába tölthetjük. Ha lehet akkor a legjobb minőségű csokit használjuk ehhez.


Hozzávalók: (ezt az adagot a felére is lecsökkentheted, ha túl sok mázat nem akarsz csinálni).

480 ml habtejszín vagy főző tejszín

56 dkg feldarabolt csoki (aki szereti az étcsokit az rakhat bele azt)


A feldarabolt csokit rakd egy mélyebb edénybe, a tejszínt melegítsd meg egy másik edényben annyira, hogy ki ne fusson, tehát csak forráspontig, majd öntsd a csoki tetejére, hagyd állni egy kicsit majd addig keverd egy fakanállal amíg teljesen fel nem oldódik az összes csoki. Lehet ízesíteni esetleg kevés mézzel amitől szép fénye lesz a máznak, alkohollal, fahéjjal, ha édesebbre szeretnénk akkor a tejszint cukorral együtt melegítsük fel.


Hűtőben sokáig eltartható és újra melegítve felhasználható.


Ha fel akarjuk habosítani akkor addig varjunk vele amíg kihűl, majd egy habverővel verjük jó habosra. Keverhetünk bele vajat is ha dúsítani akarjuk. Ha máznak használjuk, akkor várjunk vele amíg kicsit kihűl, majd a torta közepébe öntve hagyjuk szétfolyni és gyorsan egyengessük el egy késsel.


Ugyan ezt meg lehet csinálni fehér csokival is csak ott majdnem dupla mennyiségű csokit használjuk, mint tejszint

2010. jan. 6. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves második,köszi a választ összefutott a nyál a számban:D

Kedves első,anyukám is így csinálja,mint amit te leírtál,neki annyira szépen sikerül,fényes lesz,és nem repedezett,nekem meg sose sikerült ezzel a technikával csak csúnyácskára a torta,mézes süti teteje....

2010. jan. 6. 11:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!