Juhtúróval töltött csirke mellhez mi jó a krumpli pürén kivül?
Párolt zöldség.
Én fagyasztott finom zöldségkeveréket szoktam venni a FF autóstól - /Nem szabad reklámozni:)/
Beleöntöm egy kis tepsibe. Esetleg néhány csepp olaj rá. Letakarom alufóliával, és párolom olyan 30-40 percig. Akkor leveszem a fóliát, meghintem sóval, és meglocsolom egy kis mézzel. Visszateszem, és nagyobb lángon sütöm még v. 10 percig.
Mindenkinek ízlik. Szépek a színei, és egészséges is.
Nekem mindenkepp zoldsegkoretre esne a valasztasom, attol fuggoen, hogy keszul a hus. (Felgongyolve, panirozva, rasutve stb.).
Ilyenekre gondolok:
Wok zoldsegkeverek roppanosra piritva
Vajon (!) parolt kelbimbo (vagy vajas Raman, a lenyeg itt a vajas iz, mert azzal sokkal jobban kijon a kelbimbo ize. En sokszor eszem ezt magaban is, vacsira.)
Reszelt sajttal sutoben sult karfiol es brokkolirozsak
Tepsiben sult cukkini es gombaszeletek, paradicsomszeletekkel lefedve sutes alatt (jot tesz nekik a paradicsom leve, mikozben sulnek. Itt erdemes olivat hasznalni, akar izeitett verziot is)
Zelleres karfiolpure
Barmilyen ledus salata:paradicsom, kaposzta, uborka, jegsalata mezes-mustaros ontettel vagy fejessali ecetes ontettel
Gorogsalata
Karalabechips (hajszalvekony karalabeszeleteket alaposan szarazra torolsz, akar az ablakba is kiteheted ha odasut a nap es serpenyoben kisutsz nagyon rovid ideig. Egyszerre csak keveset tegyel, es nagyon figyelj, mert pillanatok alatt valt at a tokeletesrol a szenne egettig:))
Nekem a juhtúrós ételek mindig kapros vagy édes köretet kívánnak.
Az egyik kedvencem a körtés krumplipüré.Elkészítem hagyományosan a krumplipürét,majd amikor kész hozzá keverek 2 nagyon apróra vágott keményebb,nyers körtét.
A nyers körte ropogóssága jól harmónizál a pürével.
Kapros köret variációnak pedig a hagyományos burgonyakrokettet választanám,amit az alábbi mártogatósba tunkolnék.Ezt úgy készítem,hogy apróra vágott friss kaprot,2 gerezd zúzott fokhagymát,egy csipet sót és egy kevés őrölt fehérborsot egy natúr joghurttal jól összekeverek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!