A krumplit kisüthetem héjában?
Figyelt kérdés
Új krumplit sütnék de nincs kedvem meg pucolni és jól megmosom fel szeletelem és kisütöm. Lehet valami bajom hogy rajta hagytam a héját?2014. jún. 30. 18:43
1/6 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, viszont már sütöttem, és ettem is krumpit hámozás nélkül és még élek, a hasam se fájt utánna ;) Nyilván attól is függ, hogy supermarketben vagy gazdától vetted-e a piacon :)
2/6 anonim válasza:
Szintén ettem már héjat. Sokszor.
3/6 A kérdező kommentje:
Saját termelésű krumpli. Már egy adagot meg ettünk semmi baj nem volt vele! :) Talán picit más volt az íze de teljesen rendben volt! :)
2014. jún. 30. 18:55
4/6 anonim válasza:
A héjában van minden zöldségnek/gyümölcsnek a legtöbb vitamin szinte, érdemes megjegyezni :)
Amúgy héjában sült krumpliról hallottál már? Vajjal-sóval-borssal vagy zöldfűszerekkel, vagy tejszínes töltelékkel, sajttal...isteni, imádom. Igaz, általában nem újkrumpliból készítik, de mindenből jó :)
5/6 anonim válasza:
Héjában sütve (vagy főzve) ezerszer finomabb, mint hámozva, és sokkal több értékes anyag marad benne, mert a héj bent tartja őket. Az újkrumplit meg egyébként sem kell hámozni, sőt, az arra való, hogy héjastól együk, elég megsikálni egy kefével.
6/6 anonim válasza:
Az újkrumplit persze, nem is kell azt megpucolni sem. Attól van jó íze! Elég csak megmosni. A krumpli héjától nem lesz semmi bajod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!