Pizza tésztát csináltam és nem kelt meg! Miért?
Figyelt kérdés
2010. jan. 5. 15:25
1/6 anonim válasza:
nem volt friss az élesztő? nem volt elég melegen a tészta a keléshez? lefedted konyharuhával kelés közben? az élesztő az elején felfutott?
2/6 anonim válasza:
Az élesztő a hibás...,sztem lehet túl meleg tejbe v. vizbe tetted azért nem kelesztette meg.Vagy nem volt friss az élesztő!
3/6 anonim válasza:
Jaja vagy az élezstő nem volt elég friss (gondolom azt a rendes, kis kocka alakút vetted) vagy a tej túl meleg volt. Mit tettél az élesztőbe kelesztésnél? Az sem mindegy. Az élető maga megkelt? A tészta le volt fedve és szobahőmérsékleten tartottad elég ideig?
4/6 anonim válasza:
Én a pizza tésztába szárított élesztőt szoktam tenni.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!nem futattam fel az élesztöt és szerintem nem is jól dolgoztam össze a tésztát!az egészet elcsesztem!
de köszi a segitségeket!!
2010. jan. 6. 15:17
6/6 anonim válasza:
Ha kelt tésztát akarok sütni akkor a kamrábol kihozott hideg lisztet a radiátoron meglangyositom,nyáron a tüzö napra kiteszem.A sót mindig a lisztbe keverem hogy még véletlenül se találkozon az élesztövel mert akkor nem kel meg a tészta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!