Miért forrt fel a meggy?
Ezek a nyersen eltett lecukrozott dolgok nem nagyon szoktak sikerülni. Hiába, kell valami hőkezelés, hogy tartós legyen. Úgy akár cukor nélkül is elmarad...
Nagy valószínűséggel már az egész erjedésnek indult, és ilyenkor nincs annak már jó íze.
Pálinkának kiválóan megfelelne. Ha van ismerősöd, aki foglalkozik ilyesmivel, akkor főzesd ki vele, vagy csak add oda valakinek, legalább nem kidobva lesz.
Talán menthető, ha alkoholossá teszed, egy sor meggy, egy sor cukor, valamilyen semleges ízű alkohol, s ez rétegezve, amíg elfogy a meggy.Tetejét még megöntözni jól alkohollal Majd jól zárható üvegben elrakni. Én kis lekváros üvegekbe teszem el. Egy-egy alkalommal ketten meg is esszük.
De ha elkezdett forrni, már lehet, hogy erre sem jó:(
Tartósító nélkül, vagy hőkezelés nélkül nem állnak el, pláne ha az üveg nem csavaros fedővel zárható.
Sajnos igaz, ha már megforrt, akkor csak cefrébe jó.
Hiába ágálnak nagyon sokan a tartósítószerek ellen, egy pici mindenképpen kell, ha nem akarjuk, hogy a sok alapanyag és a munkánk kárbavésszen.
tartósítószer nélkül én is alkoholosat szoktam eltenni, meggyet és szilvát is, de persze ez csak szigorúan felnőtteknek való.
lecukrozva áll, addig míg a cukor el nem olvad rajta.2-3 nap. utána üvegekbe kerül, elosztva rajta a saját leve. ezt felönteni vörösborral, majd a legtetejére egy kanál rum.
utána lekötni/ lecsavarozni, és jöhet a tél.
Mondanom sem kell, hogy isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!