Mit tegyek, hogy ne ázzon el a piskóta?
Ha csak gyumolcsot es tesztat szeretnel, semmi pudingot/turot/desszertkremet/nutellat, akkor ne piskotat keszits.
Csinalj helyette pitetortat, clafoutist, forditott gyumolcstortat.
Ha piskotat szeretnel, akkor viszont ajanlott valami toltelek a gyumolcson kivul.
En a piskotat a toltelektol fuggetlenul mindig lekenem nagyon vekonyan baracklekvarral, ez nem engedi kiszaradni, frissen tartja,de szigetel is, mert elazni sem azik el a teszta. Nalam utanna jon Danette vanilias puding, a tetejere pedig a legtobbszor malna, azzal szeretjuk a legjobban, es egy vekony atlatszo tortazsele, ha szukseges.
1. a gyümölcsöt alaposan facsard ki a levétől, nem árt, ha 1-2 órára még tészta-szűrőben is hagyod, hogy lecsepegjen alóla a lé
2. piskótát kend meg lehetőleg sárgabarck lekvárral, szórd meg zsemlemorzsával + annak a tetejére egy sor dió
3. jöhet a gyümölcs
A lekvárba beleragad a zsemlemorzsa + dió ami felszívja a gyümölcsből még esetleg lefolyó nedvességet = gyönyörű marad a piskóta. Mellesleg ez az kombi így még finom is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!