Elfelejtettem, h hogyan kell gyúrni? Ti, hogy szoktátok?
Régebben amikor kakaós csigát, pizzát, fánkot, bármi ilyesmit sütöttem, szépen megkelt, jó kis puha volt a tészta.
Most meg oda ragad az edényre, kemény marad gyúrás után, alig akar megkelni, amikor síálom darabokra akar szétesni, tegnap is ki kellett dobnom egy adag pizzatésztát. A recept ugyanaz, liszt is ugyanaz az a fajta kerül bele..
Milyen mozdulatokkal kezdetetek neki? A hozzávalókat fokozatosan adjátok hozzá vagy egyből mindent bele, s, ha kell még időközben megy bele pici liszt ez az?
Én kézzel csinálok mindent, igaz fárasztó. de egy pizzát összedobni nem. egy tálban összekeverem az ujjammal a hozzávalókat, majd amikor valamennyire már összeállt, akkor kezdem a tenyerem csukló felőli részével, gyúrni, dagasztani. Jó kis csuklógyakorlat, de már megszoktam :)
addig gyúrom, míg az edény falától el nem vélik, kellemes, könnyű a tészta. Letakarom és duplájára kelesztem.Én sem állítom, hogy mindig minden begyúrás egyforma, mert a jóisten tudja, hogy néha miért nem olyan, mint amilyenre szeretném :=)
de, ha nem is olyan, mint máskor, akkor sem adom fel. enni kell ! (nemcsak hajózni )
Köszönöm :)
Jobban szeretem, azt amit én magam gyúrók és sütök, de köszönöm a tippet kedves első. :)
Én régebben is azt cisnáltam, hogy mindent össze öntöttem és szépen összegyúrtam..(először a kezemmel markolásztam vagy,h mondjam, utána az alkarhoz közeli részemmel gyúrtam, addíg, amíg jónak nem láttam.)
Sajnos az a baj, hogy mindenről azt hisszük, hogy ugyanaz, mint , amit megszoktunk.
Aztán én is a magam "kárán" jöttem rá, hogy mégsem minden ugyanaz.Ua. a liszt sem ua. a széria, az élesztők sem egyformák, még, ha a márka ugyanaz is.
a levegő ( a konyha hőmérséklete is mindig más, ezt valljuk be.. )a páratartalom és ki tudja még, hogy mi befolyásolja, hogy jó legyen tésztánk.
Nem Te felejtetted el a tésztagyúrást, hanem minden ( persze mi is ) váltózó körülöttünk.
Ez nem egy világot megrengető megállapítás akart lenni... XDD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!