Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elfelejtettem, h hogyan kell...

Elfelejtettem, h hogyan kell gyúrni? Ti, hogy szoktátok?

Figyelt kérdés

Régebben amikor kakaós csigát, pizzát, fánkot, bármi ilyesmit sütöttem, szépen megkelt, jó kis puha volt a tészta.

Most meg oda ragad az edényre, kemény marad gyúrás után, alig akar megkelni, amikor síálom darabokra akar szétesni, tegnap is ki kellett dobnom egy adag pizzatésztát. A recept ugyanaz, liszt is ugyanaz az a fajta kerül bele..

Milyen mozdulatokkal kezdetetek neki? A hozzávalókat fokozatosan adjátok hozzá vagy egyből mindent bele, s, ha kell még időközben megy bele pici liszt ez az?



2014. jún. 9. 10:42
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Inkább vegyél egy kenyérsütőgépet és abba dobáld bele a cuccokat. Én úgy szoktam, tökéletes lesz a kalács, pizza, kakaóscsiga, stb. és sok időt megspórolok vele. És időközben nem kell bele semmi, csak ami a receptben van, mindig pont jó lesz, bármilyen lisztet használok.
2014. jún. 9. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én kézzel csinálok mindent, igaz fárasztó. de egy pizzát összedobni nem. egy tálban összekeverem az ujjammal a hozzávalókat, majd amikor valamennyire már összeállt, akkor kezdem a tenyerem csukló felőli részével, gyúrni, dagasztani. Jó kis csuklógyakorlat, de már megszoktam :)

addig gyúrom, míg az edény falától el nem vélik, kellemes, könnyű a tészta. Letakarom és duplájára kelesztem.Én sem állítom, hogy mindig minden begyúrás egyforma, mert a jóisten tudja, hogy néha miért nem olyan, mint amilyenre szeretném :=)

de, ha nem is olyan, mint máskor, akkor sem adom fel. enni kell ! (nemcsak hajózni )

2014. jún. 9. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Jobban szeretem, azt amit én magam gyúrók és sütök, de köszönöm a tippet kedves első. :)

Én régebben is azt cisnáltam, hogy mindent össze öntöttem és szépen összegyúrtam..(először a kezemmel markolásztam vagy,h mondjam, utána az alkarhoz közeli részemmel gyúrtam, addíg, amíg jónak nem láttam.)

2014. jún. 9. 10:57
 4/6 reptoid ***** válasza:
Én úgy tanultam meg, hogy beírtam YouTube-ra, aztán kerestem egy autentikusnak tűnő öregasszonyt :D
2014. jún. 9. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Sajnos az a baj, hogy mindenről azt hisszük, hogy ugyanaz, mint , amit megszoktunk.

Aztán én is a magam "kárán" jöttem rá, hogy mégsem minden ugyanaz.Ua. a liszt sem ua. a széria, az élesztők sem egyformák, még, ha a márka ugyanaz is.

a levegő ( a konyha hőmérséklete is mindig más, ezt valljuk be.. )a páratartalom és ki tudja még, hogy mi befolyásolja, hogy jó legyen tésztánk.

Nem Te felejtetted el a tésztagyúrást, hanem minden ( persze mi is ) váltózó körülöttünk.

Ez nem egy világot megrengető megállapítás akart lenni... XDD.

2014. jún. 9. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
No +hogy dekára kimérem, bele a keverőbe, és nem lesz pont olyan, de miért nem??? Már eleve két tojás sem egyforma, tehát meglehet, hogy nem pont annyi liszt, vagy víz, vagy akármi kell hozzá.....
2014. jún. 9. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!