Elfelejtettem, h hogyan kell gyúrni? Ti, hogy szoktátok?
Régebben amikor kakaós csigát, pizzát, fánkot, bármi ilyesmit sütöttem, szépen megkelt, jó kis puha volt a tészta.
Most meg oda ragad az edényre, kemény marad gyúrás után, alig akar megkelni, amikor síálom darabokra akar szétesni, tegnap is ki kellett dobnom egy adag pizzatésztát. A recept ugyanaz, liszt is ugyanaz az a fajta kerül bele..
Milyen mozdulatokkal kezdetetek neki? A hozzávalókat fokozatosan adjátok hozzá vagy egyből mindent bele, s, ha kell még időközben megy bele pici liszt ez az?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én kézzel csinálok mindent, igaz fárasztó. de egy pizzát összedobni nem. egy tálban összekeverem az ujjammal a hozzávalókat, majd amikor valamennyire már összeállt, akkor kezdem a tenyerem csukló felőli részével, gyúrni, dagasztani. Jó kis csuklógyakorlat, de már megszoktam :)
addig gyúrom, míg az edény falától el nem vélik, kellemes, könnyű a tészta. Letakarom és duplájára kelesztem.Én sem állítom, hogy mindig minden begyúrás egyforma, mert a jóisten tudja, hogy néha miért nem olyan, mint amilyenre szeretném :=)
de, ha nem is olyan, mint máskor, akkor sem adom fel. enni kell ! (nemcsak hajózni )
Köszönöm :)
Jobban szeretem, azt amit én magam gyúrók és sütök, de köszönöm a tippet kedves első. :)
Én régebben is azt cisnáltam, hogy mindent össze öntöttem és szépen összegyúrtam..(először a kezemmel markolásztam vagy,h mondjam, utána az alkarhoz közeli részemmel gyúrtam, addíg, amíg jónak nem láttam.)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sajnos az a baj, hogy mindenről azt hisszük, hogy ugyanaz, mint , amit megszoktunk.
Aztán én is a magam "kárán" jöttem rá, hogy mégsem minden ugyanaz.Ua. a liszt sem ua. a széria, az élesztők sem egyformák, még, ha a márka ugyanaz is.
a levegő ( a konyha hőmérséklete is mindig más, ezt valljuk be.. )a páratartalom és ki tudja még, hogy mi befolyásolja, hogy jó legyen tésztánk.
Nem Te felejtetted el a tésztagyúrást, hanem minden ( persze mi is ) váltózó körülöttünk.
Ez nem egy világot megrengető megállapítás akart lenni... XDD.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!