Mit készítsek csirkemellből, és krupliból amit hamar el lehet készíteni?
És mondjuk valami kicsit fokhagymásabbra gondoltam.
Köszi előre is a válaszokat!
itt van egy pár recept...:-)
Fokhagymás tejfölös csirkemell:
magasabb szélű serpenyő,olaj, bele a csirkemellcsíkok, átforgatod, felöntöd pici vizzel beleteszel jó sok fokhagymát, só, bors, delikát. Picit lepárolod róla a vizet, és tejföllel leöntöd, átforgatod még az olajban és picit hagyod had álljon össze.
Van még egy másik verzió is, amikor picit több időd van, hogy sütés előtt a nyers csirkemelleket picit hagyod állni fokhagymás , tejfölös , befűszerezett pácban és úgy sütöd m,eg utána a páccal együtt, átpárolod. Igy ízesebb lesz.
A krumplit pedig amég a hús sül izlés szerint bárhogy elkészitheted, felteheted addig főni, és vagy krumplipüré, vagy főtt krumpli vagy bármi ami jól esik.
Bár én nálam most a legkedveltebb, hogy felkockázom és megfőzőm, utána összekeverem simán vajjal.Nagyon kellemes íze lesz, és jól megy minden kajához. De akár majorannát is tehetsz bele.
Sőt, majorannás csirkemellet is csinálhatsz az talán gyorsabb is.
Megforgatod hagymán, olajban a csirkemelleket, fokhagyma, fűszerek, felöntöd pici vizzel, és majorannát teszel bele, ésa megvárod még lesül a zsírjára.
a gyros jó választás;)
már ajánlottam valakinek:)
Brassóit,de nem a paradicsomos fajtát.A csirkemellet lekockázod,olajon átpirítod,aztán ha még nem puha a husi párolsz rajta vizzel,közben sozod,borsozod,köményezed lehet rá egy kis fokhagyma granulátumot v rendes fokhagymát nyomsz rá(csak meg ne égjen),pár babérlevélt is teszel bele.Aztán ha kész,míg meleg én szoktam jó néhány gerezd fokhagymát belenyomni.Közben kockára darabolt krumplit sütsz.Összeforgatod és kész.
Vagy,betekered baconbe,h ne száradjon ki,bevágod egy tepsibe őket,köréjük pár kisebb egész meghámozott krumplit v a nagykrumplikat ketté vágod,néhány gerezd fokhagymát is dobsz bele meg hagymát pici olaj mehet az aljára és kész is.és a köret is meg van.Mellé finom tejfölös ubisali(fokhagymával és kicsike erős zöld paprikával)ajánlok.
Jó étvágyat:Bridget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!