Hogyan lehet elkészíteni az alábbi muffinokat?
Néztem már googlebe,mindmegette,tutireceptek,de valahogy nemjönnek be.
Diós-körtés, kávés-karamellás érdekelne.
Aki már profi szaki a muffinsütésbe annak várom a receptét.
Előre is köszi
Alaprecept:
Fontos, hogy külön keverd össze a száraz és külön a nedves anyagokat, és végül a 2öt egybe teszed. Nem kell sokat keverni, csak úgy hogy egy állagú legyen minden.
Száraz anyag: 15dkg cukor, 30d liszt, 1cs. sütőpor, 1cs vaniliás cukor és bármilyen izesítő. (pl darabolt dió, mazsola, citromhéj, darabolt csoki, száraz gyümölcs ,citromhéj stb. Tulajdonképpen aszerint, hogy milyen izűt szerenél)
Nedves anyag: 2dl tej 2db tojás 12d olvasztott Ráma (olaj is lehet)
Mikróban 700W-on 4 perc alatt kész. Ha lejárt a mikró, még 2 percig ne nyissuk ki.
Ha sósat szeretnél, akkor az ízesítő lehet sonka szalámi stb. kockázva, v akár kolbász is.
Ennek a receptnek a legjobb, ha a Tupperware forgalmazásában kapható szilikon muffin formában csinálod,( igaz megkérik az árát, de nagyon jó!!!) de szerintem másban is meg állja a helyét.
Diós-körtés muffin:
8 dkg olvasztott (langyos) vaj, 10 dkg cukor, 4 db tojás sárgája, 5 evőkanál tej. Ezeket keverd össze. Majd 13 dkg liszt, 1 cs.sütőpor, 10 dkg darált dió, 1 kiskanál őrölt fahéj, és ezeket is keverd össze. Nem kell nagyon kevergetni! Most a két anyagot keverd egybe és tegyél bele 2 db körtét kisebb kockákra vágva, végül óvatosan forgasd bele a tojásfehérje felvert habját. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg.
Kávés-karamellás receptem nincs, de itt egy kávés muffin és szerintem lehetne bele tenni tejkaramellát kis kockákra vágva. Ez egy ötlet, de ki lehet próbálni.
Kávés muffin
28 dkg liszt, 3 teáskanál kakaópor, 3 tk. sütőpor, 6 dkg puha margarin, 2 db tojás, 1,5 dl erős feketekávé, 1 dl tej. Először a lisztet, a kakaóport és a sütőport keverjük össze. Azután a többi hozzávalót keverjük ki és végül az egészet egybe, és megsütjük. A következő mázzal is be lehet vonni: 15 dkg porcukor, 2 evőkanál feketekávé, 2 evőkanál margarin, ezeket simára keverjük és bevonjuk vele a muffinokat. Szóval szerintem ebbe a tésztába lehetne belekeverni a tejkaramellát. És mivel szerintem ez jó ötlet ki is fogom próbálni.
Jó sütést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!