Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami nagyon-nagyon finommal...

Valami nagyon-nagyon finommal szeretném meglepni a barátomat! Az alábbi hozzávalókból ti mit hoznátok ki?

Figyelt kérdés

Kb. 30-40 dkg eper, nutella, túró, habtejszín, 1 tábla étcsoki, vaníliás pudingporok (főzős és nem főzős egyaránt), meg persze az alapok... kakaópor, liszt, tojás, sütőpor, vaníliás cukor, ezek mind vannak itthon! Vaj is, margarin is, picike tejföl is. Zselatin vagy joghurt sajnos nincs, boltba se tudok lemenni.

Az a legfőbb problémám, hogy alapjában véve furcsán működik a sütő (tepsiben és tortaformában egyaránt az az eredmény, hogy az egyik oldal szépen feljön, a másik lapos marad), de emellett a tortaformám is tönkrement. :( Tehát marad a tepsi vagy a muffin, de a muffin meg olyan száraz, és inkább valami krémesebbet szeretnék...

Várom az ötleteket!

2014. jún. 6. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Csokis piskótaalap, felvert habtejszín kevés vaníliás cukorral. Az eprekre csokit öntenék, és így díszíteném:

[link] és zölddel együtt tenném a tortára.

Az eprekhez gőz fölött olvassz fel csokoládét, mártsd bele őket, majd kiterített alufólián hagyd rádermedni. Miután megdermedt a csoki, olvassz fel vagy étcoskit vagy fehércsokit hozzá, szintén gőz felett, és hurkapálcával/vastagabb tűvel/stb. mintázd be. Ismét hagyd megszáradni, majd tedd a tortára.

Vigyázat: a forró csoki ne kerüljön a habtejszínnel érintkezésbe, vagy összeesik.

Ez így krémes, könnyű, gyümölcsös és csokis is :)

A tortát 3, max. 4 tojásból sütném, így egy pár centis alapot kapsz:

[link]

2014. jún. 6. 13:54
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Túró-torta sütés nélkül. Hét végére a földi-epres változatot akarom megcsinálni.

Túrót símára kavarod egy picike tejföllel, habtejszínnel. Ha zselatin, vagy habfixálód nincs otthon, akkor kavarj bele egy adag pudingot is, attól majd megdermed! A képek szerint lehet több féle módon összerakni akár friss gyümölccsel, akár csoki-reszelékkel, bármivel. Én most a földi-epres változatot csinálom!

2014. jún. 6. 14:16
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, ez utóbbi nekem is eszembe jutott, tegnap szemeztem is a darált keksszel, de végül ott hagytam... Azt hiszem, ma csinálok egy epres-nutellás muffint, a mascarponét meg meghagyom tiramisunak.
2014. jún. 6. 14:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 6. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem süss kicsit vastagabb palacsintákat, töltsd meg vanília pudinggal és eperrel, hajtsd össze, majd tegyél rá tejszinhabor és olvasztott csokit csurgass a hab tetejére.
2014. jún. 6. 15:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Suss egy vanilias alappiskotat, tegyel ra egy reteg pudingos turokremet es a tetejet felbevagott eprekkel fedd be teljesen. Hutoben tarold, rendkivul finom!
2014. jún. 6. 23:02
 7/11 anonim ***** válasza:
szerintem ha valami nagyon finommal akarod meglepni, akkor ne ilyen édességgel lepd, meg ha nem valami férfias kajával, pl. marhapörkölt stb. szerintem jobban örülne.
2014. jún. 7. 12:51
 8/11 anonim ***** válasza:
A marhaporkolt tenyleg finom suti:), a tokeletes desszert.
2014. jún. 7. 22:53
 9/11 anonim ***** válasza:

7-es, 8-as!

Ti nagyon ügyes szakácsok vagytok!

Elárulnátok, hogyan kell a kérdező által felsorolt alapanyagokból pörköltet főzni????????

2014. jún. 8. 07:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Épp pörköltet főztem nokedlivel, a desszert volt csupán kérdéses. :) Meg ugye nem ez volt a kérdés...
2014. jún. 8. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!