Hogyan készítsem el a spenótpürét epekímélően? Jó lesz fokhagyma nélkül is?
Van itthon egy fagyasztott spenótom, azt szeretném megcsinálni, de muszáj, hogy epekímélő legyen, ezért fokhagymát és borsot nem szeretnék beletenni. Milyen íze lesz így? Lehet így is finom?
Hozzá van 4 szelet disznó combom, azt hogyan készítsem el mellé, szintén epekímélően? Ötletek?
Fokhagyma nélkül is finom lesz, és nagyon kevés lisztes habarással sűrítsd be, így gyakorlatilag zsírmentes is.
A zsír és az erős fűszerek az epe fő ellenségei, igy a húst is, csak nagyon kevés zsiradékon süsd meg, esetleg vajon. Tej-tejszín sem tesz jót az epéseknek.
A húst finoman sózd be, mártsd bele lisztbe, majd kevés vajon vagy olajon serpenyőben süsd 4-4 percig mindegyik oldalát.
utána egy kevés zsiradékkal kikent jénai tedd. a megmaradt lisztes pecsenyelevet egy kicsi vízzel forrald be és locsold a húsra.
Szorosan lefóliázva kb 40 perc alatt puhára sül a sütőben.
fólia nélkül adhatsz egy kis pírt neki.
a forró húsra egy kis reszelt sajtot is szórhatsz, az azonnal ráolvad.
A kimélő spenót és a puha szaftos hús finom lesz együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!