Az jó, ha a brassóit fokhagyma nélkül készítem?
Figyelt kérdés
Vagy mondjuk rakok bele vöröshagymát. Ha így már nem is nevezhető brassóinak, azért ízletes?2014. ápr. 25. 10:21
1/13 anonim válasza:
Először zsírban (nem olajban), megpirítom a vöröshagymát, utána teszem bele a húst. Fokhagyma nélkül is jó.
2/13 Andizsuzsi válasza:
finomnak finom, csak akkor már nem brassói
3/13 anonim válasza:
Fokhagyma nélkül is. de én jó fokhagymásan szeretem ,nekem úgy az ígazi. és ha kicsit szaftos nem csont száraz.
4/13 anonim válasza:
Ahány ház, annyi szokás. Az igazi brassói aprópecsenye fokhagymás.
5/13 anonim válasza:
Úgy csinálod, ahogy Neked tetszik, az, hogy hivatalosan minek nevezhető, más kérdés. Az én brassóimban se fokhagyma, se hús nem volt sosem :D De valahogy nevezni kellett szerencsétlent :) Teljesen tipikus, hogy különböző verziói vannak egy ételnek, gondoljunk a halászlére vagy a lecsóra, sokféle verzió van, mégis ugyanúgy nevezik, praktikus okokból. Vannak elég nagy ugrások, ahol már célszerűnek tartanék idézőjelet vagy magyarázatot, szoktak is hamisnak nevezni némelyiket, főleg a hús elhagyásakor, de a fokhagyma túl apró ehhez, azt hiszem. Nem tudok róla, hogy alapvetően hozzátartozna a brassóihoz, anyám számára mindenesetre nem tartozott hozzá, pedig szerette a fokhagymát. A fasírt már a legtöbbünk számára elképzelhetetlen lenne fokhagyma nélkül, ott az is alapelem :)
6/13 anonim válasza:
Én sosem teszek bele.Jó sok majorannával szoktam csinálni.Mi brassóinak hívjuk,de így ahogy olvasom a többieket,fene tudja mi ez:)))
7/13 anonim válasza:
Nem az igazi fokhagyma nélkül. De az sem, ha a fokhagyma kiütközik. Bors, só, fokhagyma, majoránna és pirospaprika a fűszere ennek az ételnek.
Ha egyéni érzékenység miatt nem kerülhet bele, akkor maradjon ki, azért ehető marad úgy is.
8/13 anonim válasza:
Nyilván lehet fokhagyma nélkül vöröshagymával készíteni, biztosan finom lesz, de az nem brassói. Az igazi brassóiban bőven van fokhagyma.
9/13 anonim válasza:
Az igazi brassóiban bőven van foghagyma, írod. Az igazság az, hogy az igaziban kevés van, vöröshagyma bővebben, majoránna pedig egyáltalán nincs. Az utolsó fázis pedig sütőben zajlik.
10/13 anonim válasza:
köszönöm a javítást. Megmutatnád, melyik az igazi brassói recept?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!