Az jó, ha a brassóit fokhagyma nélkül készítem?
Sziasztok!
Eredete "homályba vész"...
Az egyik legismertebb szakácskönyvünk a Csáky Sándor A XX. Század szakácsművészete (1936) című könyv 796. oldalán olvasható a Brassói aprópecsenye receptje: „A bélszín ledernyegét (pacsni) vágjuk vékony metéltre és nyílt lángon (tűzön) kevés zsírral pirítsuk meg hirtelen, ekkor fél fej finomra vágott hagymát, zöldpetrezselymet és szeletekre vágott gombát pirítsunk egy percig, ezután hintsük meg egy kevés liszttel, eresszük fel egy rész vörösborral és egy rész befőtt paradicsommal, fűszerezzük meg sóval és törött borssal, s ha a hús elég puha és a mártás megfelelő sűrű, akkor adjuk fel tarhonyával.”
Ez ugye már teljesen más, mint amit mi megszoktunk.
Mindenkinek a "saját" brassóija az "igazi".Ezen az oldalon az egyik legvitatottabb téma...Két alapvető dolog van benne , jelesül a piroskásra sütött hús, és a hasonlóra sütött krumpli, de a fűszerezése szinte minden háznál más.
Nincs ebben semmi kivetnivaló,- az ízlés nem vitatéma- mondták ezt már a rómaiak is.... :D
Készísd úgy, ahogy neked ízlik, de nyugodtan kipróbálhatod mások "igaziját" is.
Én tálaláskor nyomok frissenpréselt fokhagymát az általam brassóinak titulált nagyon kedvelt éteknek.
Saját változatom, nem ragaszkodom a brassói elnevezéshez.
Ebben van foghagyma és vöröshagyma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!