Hogyan kell a krémet csinálni a muffinok tetejére (cupcake)?
Ja, és ha már megkérdeztem, akkor valaki le tudná írni a fondant receptjét is és az elkészítésének módját?:)
Előre is köszönöm!
Szia!
Szerintem nem biztos, hogy jó recept, 14 vagyok, fiú.
Egyszerű cukormáz, vagy citromlé, amennyi porcukrot felvesz, és aroma(puncs, vagy ami tetszik), kóstold addig, ameddig eléred a kívánt ízhatást!
Kész!
A fondantra van egy elég jó receptem.
450 g porcukor
5 g zselatin
30 ml víz
50 g szőlőcukor
A zselatint és a vizet egy tálban keverjük össze. A por alakú zselatinnak az összes vizet fel kell vennie. Hagyjuk 10 percig állni, majd adjuk hozzá a szőlőcukrot és az egészet tegyük fel a tűzhelyre. A szőlőcukor teljes oldódásáig melegítsük, de forralni nem szabad, mert tönkre megy! Az elkészült oldatot öntsük rá a porcukorra és keverjük össze. Robotgéppel is dolgozhatunk, kézzel is gyúrhatjuk a masszát, így ellenőrizhető a massza állaga. Ha szükséges adhatunk hozzá vizet, nagyon kevés mennyiségben adagolva. Rövid időn belül összeáll a massza, az állaga olyan lesz minta a gyurma, vagy a frissen gyúrt tészta. A masszát azonnal felhasználhatjuk, vagy hűtőben hosszú ideig tárolhatjuk. Étel színezékkel tetszés szerint színezhető.
Én kipróbáltam, esetleg egy kevés porcukor kell még hozzá, de ezt érezni kell
Nagyon jó munkát :)
Köszönöm!
Ez tényleg jónak hangzik:) Egyszer régebben a puncstorta külsejére csináltunk fondantot, az egész jóra sikerült, de eltűnt a recept.... Próbáltam utána is, de csak olyan receptet találtam amibe szinte csak cukor és víz kellett (nem emlékszem pontosan). Vagy egy órán át "simogattam", hogy összeálljon és hát végül egyben maradt, de elég hamar összeszáradt és nem nagyon lehetett formázni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!