Milyen edényben kell készíteni a tejbegrízt, hogy aztán ne kozmáljon oda?
Figyelt kérdés
Hiába csak a végén rakom bele a cukrot, kevergetem, mint egy félőrült, mégis mindig kaparászhatom a végén.2009. dec. 31. 08:08
1/3 anonim válasza:
Elöször is csak olyan edény jó, aminek teljesen ép a zománca, illetve a felülete, a legkisebb karcolás is leégést okoz.
Másodszor, ha gázon fözöd, akkor mindenképpen tegyél az edény alá lángelosztót, mert igy az edény feneke egyenletesen melegszik.
Mielött elkezded fözni, az edényt öblitsd ki hideg vizzel, utánna öntsd bele a tejet végül keved bele a grizt.
Ha végképp nem akar menni, akkor egy nagyobb lábasba tegyél fozet forrni, a tejbegrizes edényt tedd a forró vizbe és abba állitva fözd (mind krémeket), igy nem ég le, kivéve, ha az edény már eleve karcos.
Én mindjárt belerakom a cukrot is, de nem szokot lekozmálni.
2/3 A kérdező kommentje:
Hűű, annyi jónak tűnő tipp, hogy ezek alapján már biztosan elboldogulok! Köszi szépen!!!
2009. dec. 31. 09:03
3/3 anonim válasza:
Szia! Nekem van egy olyan nyeles lábasom, amiben csak tejes cuccokat (tejbegríz, -rizs, puding, stb) főzök. Ebbe hidegen öntöm a tejet, hozzá a grízt és úgy kezdem el főzni. Közben folyamatosan, kézi habverővel keverem. Pár perc alatt besűrűsödik (általában 1-2 adagot készítek a gyereknek, más nálunk nem eszi). Amikor elzárom a gázt, akkor keverem bele a cukrot és már tálalom is. Soha nem ég le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!