Hogyan csinaljak palacsintat egy szemelyre?
Még soha nem mértem ki a palacsintához az alapanyagokat.
Liszthez vegyél egy 3dl bögrét. 2 tojás.ehez adagold a vízet amig megfelelő sürüségüre.
Ma sütöttem 9 db lett, mérni nem szoktam:
2 db tojást elkavarsz símára, egy csipet só, egy csipet cukor bele. Majd apránként hozzákavarsz kb. 1,5 - 2,0 dl vizet /tejet/, és utána annyi lisztet adagolva és símára belekavarva, hogy egy viszonylag lágy nokedlitészta-szerű valamit legyen.
Ehhez kell a vizet/tejes ismét apránként hozzákavarni. Annyit, hogy sűrűn folyós palacsinta-tésztád legyen. Összesen kb. 6-8 dl tej/víz fog elfogyni.
Hagyd állni, míg az egyéb hozzávalókat előkészíted, akkor még sűrűsödik, egy kis adag újabb víz/tej hozzá, és már sütheted is.
3-as vagyok!
Azért sem lehet dekázni, mert pl. a lisztek minősége sem mindig egyforma.
Az pedig kizárt, hogy a tojások egyformák legyenek.
Ha tejjel kavarod, az általam írt mennyiséghez elegendő az 1 tojás, ha csak vízzel kavarok, olyankor szoktam 2 db. tojással indítani.
Koszonom a valaszokat. Vegul 1 tojast kavartam ossze, kb egy kisebb bogre liszttel, vizzel(ezt nem mertem, tetszes szerint tettem bele), kis so, cukor, olaj.
Attol fuggetlenul, hogy eloszor csinaltam nem mondanam rossznak(leszamitva, hogy magaban nincs ize, csak nutellaval vagy baracklekvarral), piciket sutotte, mert gondolta, azt egyszerubb forgatni, es lett belole vagy 10 db.
No látod, milyen ügyes vagy!
Most nagyon gyorsan kavarj ismét egy adagot, hogy begyakorold az összeállítást. Lehet bele tenni:
cukrozott fahéj, cukrozott kakaó, mák, esetleg dió, de volt hogy én pl. párolt fehér-káposztát raktam bele = bármilyen párolt zöldséggel-gyümölccsel finom. Valamit biztosan találsz, amit töltelékként bele lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!