Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Habarást lehet készíteni...

Habarást lehet készíteni tejföllel?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy esetleg tejföllel készíteném a habarást, mindig, minden ételbe ezentúl egy pár hónapig, mert van egy kicsi babám, aki a tejföllel habart ételből tudna enni, míg ha tejjel készítem, akkor nem adok neki belőle, mert még nincs 1éves sem. Lehetséges így készíteni? Pl Krumplilevest is, meggylevest, stb, stb, tényleg minden habart ételt. Ja, és még egy kérdés: ha tejföllel habarok, nem lesz csomós az étel? Köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 27. 10:47
 1/8 anonim ***** válasza:
igen lehet . nem lesz csomos az étel.
2014. máj. 27. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem lesz csomós, főleg, ha kis kézi habverővel kevered simára és hőkiegyenlítéssel teszed az ételbe. De szerintem a védőnővel beszéld meg, ha nincs még egy éves a kicsid és tehéntejet nem adtál még neki.

A tejföl is tejtermék, tehát csak óvatosan.

2014. máj. 27. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én soha nem is csinálom mással a habarást, csak tejföllel.
2014. máj. 27. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan készítheted neki tejjel is. Ez csak ijesztgetés, hogy egy évig nem kaphat tejet. Ha bolti tejföllel készíted a habarást, az könnyen csomós lesz, mert a bolti tejföl nem olvad el az ételben.
2014. máj. 27. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindig tejföllel csinálom a habarást én is.
2014. máj. 27. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem a kérdést, hisz a habarás az tejföl+liszt. Ha még semmi tejterméket nem evett a gyerkőcöd, akkor óvatosan.
2014. máj. 27. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, a habarás felénk is liszt+tejföl. A környéken senkiről nem tudok, aki máshogy készítené. De ugyanígy meg lehet csinálni tejjel, tejszínnel, joghurttal.
2014. máj. 27. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Van lisztes-vizes habarás, van lisztes-tejes habarás, van lisztes-tejfölös habarás is, és van tisztán tejfölös is.

Ki mit szeret, szokott meg, és az egészsége mit engedhet meg.

Mindegyiket ki lehet keverni csomómentesre, még a "bóti" tejfölöset is, és nem csomósodik meg az ételben.

És létezik szűrő is, ha valaki bizonytalan lenne...

2014. máj. 27. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!