Rajcsajszi kérdése:
Sacher torta. Le irná valaki a kiejtését?
Figyelt kérdés
kiejtését szeretném tudni fontos !!2014. máj. 24. 20:31
2/10 anonim válasza:
Zaher.Nem is tudtam hogy sachernek írják, de gondoltam a sacher a zaher akar lenni. :)
3/10 anonim válasza:
Száher torta a helyes! Németországban élek napi szinten adom el és viszem az asztalhoz! Az s az sz!Mivel itt nincs a betű igy kiejtés mindig á!
4/10 anonim válasza:
Utolsó, attól függ melyik régió. De egyébként Hochdeutsch-ban erősen z-vel ejtik,
5/10 anonim válasza:
6/10 anonim válasza:
Én nem Zahernek, hanem Záhernek mondom, csak nem azzal a magyar ával. Hanem mint a Nadine, vagy a Naomi-ban az á-t:)
7/10 mustafa33 válasza:
A zihert is siehernek kell írni ☺. A s=z, a z=c
Sacher = zacher.
Azt a német "ch"-t pedig úgy kell ejteni mint az oroszok a x-t, vagy a spanyolok a j-t (Julio), vagy a szlovákok és csehek a ch-t. Az egy "h", amit nem torokban képezzünk, hanem a a szájpadláshoz szorított nyelvközépel, olyanféle mint a krantyogás.
8/10 anonim válasza:
Solche-szolhe--s=SZ Sehr-zehr--s=z ahány terület ahány szó annyi féle! En egyébként svab részen vagyok 6eve és itt igy mondjak ezen mit lehetett lepontozni........h M.orszagon h mondjak gőzöm nincs!
9/10 bumbi02 válasza:
Mustafa, a "ziher" inkább "sicher" mintsem "sieher"...: )
Másrészt meg országtól, tájegységtől függ a kiejtés. Van ahol a Käse-t (kéze) hollandhoz hasonlóan "káz"-nak ejtik, tehát sokkal nyitottabban ejtik az umlautot.
Bécsben többnyire "Záhe", az R már nem is igazán hallatszik a végén. És az "á" tényleg hasonló a "Naomi"-ben lévő a-ra... Félig a, félig á.. Ha van átmenet, akkor ez pont az!:)
10/10 mustafa33 válasza:
Igen bumbi, természetesen igazad van - sicher, amit egyébbként mifelénk meg úgy ejtik, hogy "ziéha" ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!