Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül az eredeti,...

Hogyan készül az eredeti, igazi gulyás?

Figyelt kérdés
Nem vagyok magyarországi és már mindenféle gulyást ettem. Én úgy gondolom nem való bele a zöldség, én sose tennék bele! De vajon mi az igazság?
2008. júl. 29. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

èn így csinálom.


olajon (zsíron) megdinsztelem az apróra szelt hagymát, mikor üveges rá a füszer paprika és már megy is rá a hús, egy pillanatra megpirítom és megy bele krumpli, répa és víz, só bors.


ha a német gulascht kérdezed az nem igazi. én németoban lakom és itt van gulasch de köze nincs a mienkhez. itt elve a kockára vágott húst gulasch húsnak hívják, mindegy mit csinálsz belöle.

2008. júl. 29. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőt kiegészíteném azzal, hogy először egy sűrű pörkölt alapot kell készíteni a hagymával,hússal, zöldpaprikával, pirospaprikával, borssal, és amikor félig megfőtt, akkor engeded fel több vízzel, akkor jöhet bele a sárgarépa és fehérrépa, és kicsit később a krumpli. Ha egyszerre teszed fel, a zöldségek szétfőnek, mire a hús megpuhul.

Mikor már kész, főzhetsz bele csipetkét.

2008. júl. 29. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
elsö vagyok, bocs tényleg paradicsom és paprikát is rakok bele. én azért fözöm szét öket mert akkor csak a krumpli meg a répa marad meg a többi meg szét fö.
2008. júl. 29. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy készítem, hogy a husit majdnem teljesen megsütöm, mintha pörköltöt készítenék, zöldpaprikával és paradicsommal.

Hagymát olajon felpirítok és abban rövid ideig párolom a krumplit, gyökeret, sárgarépát, valamint megszórom kevés köménymaggal. Ezután felengedem vízzel és beleöntöm a pörkölt húst szafttal együtt, rakok bele kevés piros aranyat és gulyáskrémet, ha van otthon, valamint csípős paprikát (mi így szeretjük), majd sózom, ha még szükséges.

2008. júl. 29. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 bibi05 ***** válasza:
Én pörköltöt csinálok a húst félig megfőzöm és felöntöm vízzel bele rápa krumpli petrezselyem és készre főzöm aztán a végén csinálok bele csipetke tésztát tojásból és amennyi lisztet felvesz azt jól összegyúrom és pici darabokra tépkedem az ujjaimmal.
2009. jún. 13. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 bibi05 ***** válasza:
utolsó vagyok a köménymagot kihagytam bocsi:)
2009. jún. 13. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
100%

itt az igazi!:


Apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítod,utána félre huzod a fazekat és teszel bele füszer paprikát (többet mint amennyit szoktál) utána bele a hús,só,feketeőröltbors, és sokszor párolod vissza a húst zsírjára nagyon kevés lével amikor puha lesz felöntöd csontlével vagy vízzel és ezután rakod bele a kockára 0,5*0,5 centis sárgarépát, fehérrépát,burgonyát ahogy puha lesz a burgonya legvégül csipetkéket raksz bele:víz,tojás,só,liszt.

Jó étvágyat! =)

2010. febr. 26. 05:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Jávorcsik Sándor válasza:
100%
Sziasztok! Úgy látom itt eléggé összekeveredtek a fogalmak! Az eredeti gulyás pörköltszerű étel, talán egy kicsit több lével, de semmiképpen sem leves, zöldségek sincsenek benne, maximum krumpli. Ez a régebbi változat és ez az étel terjedt el főleg német és cseh nyelvterületen, majd a világban is, míg Magyarországon szinte teljesen kiveszett, a pörköltökben és a hígabb, már levesnek minősülő gulyáslevesben él tovább, aminek ismerten sok változata van egészen a babgulyásig. Külföldön viszont a gulyáslevest nem ismerik...Most már elég sok információ van fenn a neten erről, érdemes tájékozódni, sok érdekesség olvasható.
2012. nov. 3. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!