Hogyan készül az eredeti, igazi gulyás?
èn így csinálom.
olajon (zsíron) megdinsztelem az apróra szelt hagymát, mikor üveges rá a füszer paprika és már megy is rá a hús, egy pillanatra megpirítom és megy bele krumpli, répa és víz, só bors.
ha a német gulascht kérdezed az nem igazi. én németoban lakom és itt van gulasch de köze nincs a mienkhez. itt elve a kockára vágott húst gulasch húsnak hívják, mindegy mit csinálsz belöle.
Az előzőt kiegészíteném azzal, hogy először egy sűrű pörkölt alapot kell készíteni a hagymával,hússal, zöldpaprikával, pirospaprikával, borssal, és amikor félig megfőtt, akkor engeded fel több vízzel, akkor jöhet bele a sárgarépa és fehérrépa, és kicsit később a krumpli. Ha egyszerre teszed fel, a zöldségek szétfőnek, mire a hús megpuhul.
Mikor már kész, főzhetsz bele csipetkét.
Én úgy készítem, hogy a husit majdnem teljesen megsütöm, mintha pörköltöt készítenék, zöldpaprikával és paradicsommal.
Hagymát olajon felpirítok és abban rövid ideig párolom a krumplit, gyökeret, sárgarépát, valamint megszórom kevés köménymaggal. Ezután felengedem vízzel és beleöntöm a pörkölt húst szafttal együtt, rakok bele kevés piros aranyat és gulyáskrémet, ha van otthon, valamint csípős paprikát (mi így szeretjük), majd sózom, ha még szükséges.
itt az igazi!:
Apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítod,utána félre huzod a fazekat és teszel bele füszer paprikát (többet mint amennyit szoktál) utána bele a hús,só,feketeőröltbors, és sokszor párolod vissza a húst zsírjára nagyon kevés lével amikor puha lesz felöntöd csontlével vagy vízzel és ezután rakod bele a kockára 0,5*0,5 centis sárgarépát, fehérrépát,burgonyát ahogy puha lesz a burgonya legvégül csipetkéket raksz bele:víz,tojás,só,liszt.
Jó étvágyat! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!