Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudok tuti főtt krumpli...

Hogyan tudok tuti főtt krumplit csinálni?

Figyelt kérdés
Valahogy sose lesz olyan mint az éttermi, vagy száraz, málik, nem fő meg... Vettem tesco főznivaló krumplit is, de azzal se lett jobb. Szóval előre is köszi a tippeket:-).
2009. dec. 28. 15:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi a sárga héjú krumplit szeretjük és héjjában főzzük. Addig főzzük míg a kés könnyen át nem szúrható rajta. Ilyen egyszerű.
2009. dec. 28. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy hajába akarod-e fözni, vagy sóba-vizbe.

A hajába krumplihoz elöször most le a nyers krumplikat, tedd egy lábosba és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Forrald fel, ha forr, csavard lejjebb a lángot, hogy csak kicsit forrjon a vize. KB fél óra múlva egy hústüvel (vagy valami más hegyessel) szúrj bele egy krumpliba (lehetöleg a legnagyobba) és ha lecsúszik a türöl, akakor jó. Öntsd le a vizet és hámozd le a héját.

A sóba-vizbe krumplihoz elöször vékonyan hámozd le a krumplikat (lehetöle egyforma nagyokat keress), hosszában vágd négg felé, és tedd egy lábasba annyi vizbe, hogy ellepje. Tegyél a vizbe 1 teáskanál sót, forrald fel, utánna csökkentsd a lángot, hogy csak lassan föjön. Itt is tüvel ellenörizd, hogy megfött-e, öntsd le róla a vizet és már eheted is.

2009. dec. 28. 16:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Nos én így csinálom. Bár másnapra már kissé megszikkad, de aznap nagyon finom.

A krumplit megpucolom, összedarabolom és vegetával felteszem főzni. Miután puha összetöröm és 5-8 dkg margarinnal kikeverem. És most jön az, amitől mindenki hanyatdől mikor elmondom, hogy én nem tejjel, hanem tejföllel keverem habosra.

Próbáld meg így, nekem nagyon ízlik és a családnak is.

2009. dec. 28. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:

17:05-nek

Az a baj, hogy te a krumplipüré receptjét írtad le, holott a Kérdező a FŐTT KRUMPLIT kérdezte...

(=> sós vízben főtt krumpli)

2009. dec. 28. 17:09
 5/5 anonim ***** válasza:
ja bocs:-))
2009. dec. 28. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!