Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lett a fondüm keserű,...

Miért lett a fondüm keserű, grízes, folyós?

Figyelt kérdés

Ehetetlen folyós, grízes undormány lett. Arányok: 40 dkg ementáli jellegű sajt, 1 tömlős sajtkrém, 2 dl fehérbor, 2 cl cseresznyepálinka, 2 ger. fokhagyma.

És amit még nem tudok, azt a dobozos égőzselét az egészet meg kell gyújtani? Mi csak 2 e.kanálnyit használtunk, kb 10 percig égett.


2009. dec. 28. 14:22
 1/3 A kérdező kommentje:
ja, egy ek. keményítőt is tettem bele. Lehet, hogy nem főztem elég ideig? (csak amíg megolvadt a sajt) Vagy rossz a sajt?
2009. dec. 28. 14:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Minek bele keményitö - szerintem az volt a baj, ilyet még nem is hallottam
2009. dec. 30. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Rossz a recept, és szerintem fokhagyma megégett, attól volt keserű, vagy nem párolgott el az alkohol. A zselét nem kell elosztani. Meggyújtod, amíg kell, ég, a maradék legközelebb használható. Magát a fondüt gázon kell megfőzni, az égőre csak akkor teszed fel, ha már a tűzhelyen elkészült.

A keményítővel nincs gond (feltéve, hogy folyadékkal keverve raktad bele - én a pálinkába szoktam), viszont a tömlős sajt alkalmatlan a fondübe.


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__12..


Próbáld ki az első 2 receptet, én írtam, mi rendszeresen csinálunk, nagyon finomak.

2010. nov. 3. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!