Ma próbáltam meg életem első palacsintáját de nem akar sikerülni a sütés része. Állandóan leég. Mitől lehet?





Ez hülyeség,hogy sokan irják nem kell bele cukor...
Én úgy szoktam csinálni
kb 4ek cukor (találomra szoktam tenni,de mindig eltalálom)
5tojás
kb fél kg liszt
és fél vagy 3/4 l tejet
és a végén olajat.
A tojást a cukorral jól össze keverem.Aztán hozzá adom a liszte közbe kevergetem folyamatos tej hozzá adása mellet.És ezt jó "csomó " mentes kikeverem.
Majd ha kész lettem adok hozzá 2, vagy 2,5 ek olajat.
És utánna beteszem a hűtőbe 15-20percig.
Sütésnél a serpenyőbe (Tefall) ( a többi szar) teszek 1ek olajat majd jól fel forrósítom.
És kb 1perc alatt készre sütöm.:)
És nem ragad le!!
(Az első kicsit vastag mert tele szívja az oljat)
De a többi már vékony lessz..:)
Ne halgass rájuk,hogy nem kell cukor bele vagy 1 kávéskanálnyi... mert akkor nem lessz semmi íze a palacsintának.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!