Rajtam maradt 2 kg eper. Mit csináljak belőle, mielőtt megromlik?
Epersorbet ( sok van a neten ) a cukrot kiválthatod édesítőszerrel, ami alkoholt is ír simán elhagyhatod.
Mikor fogyóztam, sokszor készítettem más puha gyümölcsökből is, simán csak leturmixolva, édesítőszerrel ízesítve (citrommal ) és kásásra fagyasztottam, közben párszor megkeverve,
de natúr joghurttal is készítettem ilyen félfagyos fagyiszerű nassolnivalót.
Te vagy a kismami, ugye ? :))
Lehet, hogy már késő, de én ilyenkor (ha nagyon muszáj hőkezelni szegény gyümölcsöt... alapból szétkapnám a párommal) kuktában főznék belőle befőttfélét. Jó kis módszer, sok növényhez jó, üvegekbe belerakom a gyümölcsöt vagy zöldséget, a kuktába teszek vizet, lezárom, alágyújtok és utána már csak idő kérdése a dolog. Itt a recept:
Nem kell hozzá se cukor, se víz, semmi. Szerintem a szárazdunsztot is kihagytam, de már nem emlékszem. Eddig csak körte és lecsó, valamint cukkini készült így, de a körte egy napon sem említhető a normál körtebefőttekkel. Azokat nem eszem meg, ez fantasztikus ínyencség. Igaz, az alapanyag saját termés és igen jó...
Az eperbefőtt eleve jó dolog, abból még sosem ettem rosszat, de nyilván sok múlik az alapanyagon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!