Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csokit akarok olvasztani...

Csokit akarok olvasztani mikróban öntethez. Kell hozzá tej?

Figyelt kérdés

Eperhez szeretném öntetnek!


Válaszokat előre is köszönöm! :)



2014. febr. 26. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább egy kis lábasban kellene tűzhelyen. Szerintem jobb lenne :)
2014. febr. 26. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 SzarvasLászló ***** válasza:
100%

A csokit lehet mikróban olvasztani csak nem érdemes mert a szélén szétforr és meg is éghet.


Végy egy fazekat és töltsd félig vízzel.

Forrald fel a fizet.

Tegyél rá egy fém (keverő)tálat, az alja ne érjen a vízbe.

A csokit és némi (nem margarint) vajat (ettől lesz fényes és krémesebb) olvaszd össze és tehetsz bele tejszínt is (cukrot is, kakaóport is, ízlés szerint).

Így készül a csokiöntet.


Édes örömöket!

2014. febr. 26. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Juj, ne mikróban! Én nagyon, oltárira megszívtam vele, tanulj a hibámból. Csináld úgy ahogy a kettes megírta :)
2014. febr. 26. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

a 2-esnek higgy!!!

én múltkor megégettem a mikróban és legalább fél órát kellett szellőztetnem

2014. febr. 26. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Pff, én mindig mikróban olvasztom, sokkal egyszerűbb... csak tudni kell hogy kell :p. Bekapcsolod kb fél percre (persze ha nem sok a csoki, akkor kevesebbre), majd vársz kb ugyanennyit hogy szétoszoljon a hő. Majd megint fél perc, akkorra már lágyul, picit meg lehet keverni, és megint várni. Annyira kell csak mikrózni hogy látszatra még a fele egyben legyen. Igazából addigra már az is olvadt, megkevered kicsit és jó. Így nem is lesz túl forró, nem égeted meg magad, és ha nem melegíted túl akkor szép fényesen szilárdul meg (én sose adok hozzá olajat vagy mást bevonathoz). Öntethez tejszínt adj, ahogy korábban is írták.
2014. febr. 26. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Magam részéről én is a gőz fölött olvasztást merném javasolni. Viszont az utolsó szerinti módszer hasonlít a fagyos dolgok kiolvasztásához használt üzemmódhoz. Talán ehhez is beválhatna? Persze inkább gőz fölött garantált a siker. Ha hozzá adod a korábban leírtakat akkor nem szilárdul keményre, mint a konyakmeggy burkolata, (legfeljebb lehűtve), különben krémes marad. ..szerintem.
2014. febr. 27. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)


Mikróban csináltam ((kolesz)) kis tejjel felöntve!

Nagyon finom lett nem égett meg egyáltalán! :))

2014. febr. 28. 11:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!