Mit főztök hétvégén? Valami finomat de egyszerűen elkészíthetőt?
Ma vadas volt zsemlegombóccal, holnap mézes-mustáros-kecsapos-fűszeres pácolt csirkecombok tepsiben sütve,
petrezselymeskrumplival, friss vegyes tavaszi salátával.
Provance-i rakott zoldbab.
Darált húst kell hozza megpirtiani, egy kis doboz sűrített paradicsomot hozzáadni -nehány szem friss is mehet bele- provance-i fuszerkeverekkel ízesiteni. (rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, majoranna) Ha a hús majdnem kesz, a zöldbabot hozzáadod. Burgonya pürét keszitesz - en tejföllel szoktam, fokhagymasan, kis sajtot is bele reszelve. Egy jénai tál aljába beleteszed a zöldbabos húst, a tetejére pedig a krumplit. Reszelt sajt ra es pirosra sütni.
Ma grillcsirkét sütöttem salátával, petrezselymes újkrumplival.
Holnap paradicsom leves, nokedli hagymás-gombás pulykapörkölttel, tejfölös uborkasaláta, almás pite.
Hétfőn a maradék nokedliból-direkt többet csináltam-tojásos nokedli lesz ecetes fejes salátával.
Nagy eperimadok vagyunk, nem tudok eleget venni belole a szezonban. :) Ma turogombocot csinaltam, a kozepen (meglepo modon) eperrel, es daralt mandulaba forgattam. Siman, fahejjas porcukorral.
Holnap kirandulunk valamerre, ha szep ido lesz, ilyenkor nem itthon eszunk, de tervben van egy eperkremleves, ha lesz ra idom. Ha nem, akkor egy sima eperturmix vagy epres turohab lesz vacsira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!