Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért jó, ha vörösborba...

Miért jó, ha vörösborba áztatom az aszalt szilvát? (aszaltszilvával töltött pulykamellet akarok készíteni)

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 19:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Na erre én is kíváncsi vagyok, mert én meg életemben először aszaltszilvával töltött karajt csinálok. :)
2009. dec. 23. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor várjuk a válaszokat :)

Nekem is első próbálkozás lesz!

2009. dec. 23. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
az aszalt gyümölcsök úgy készülnek, hogy a bennük levő vízmennyiséget elpárologtatják, így csak a szárazanyag tartalom marad benne.régen ez a tartósítás egyik módszere volt. ha beáztatod akkor némiképpen feltöltődik a rostszerkezete a folyadékkkal, tehát lédúsabb ,jobb, frissebb ízű lesz. a vörösbor különösen alkalmas erre, mert a csersavai miatt jól beépül a szilva szerkezetébe, és kellemes pikáns ízt ad.szokták még ecetes vízbe is áztatni, de a töltött pulykamellhez én is a vörösborosat ajánlom...jó étvágyat és kellemes ünnepeket.
2009. dec. 23. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, végül tegnap este beáztattam a vörösborba, biztos jó íze lesz!

Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!!

2009. dec. 24. 12:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!