Konyhai bakik? Többi lent.
Már régen olvastam aranyos, mulatságos -és persze bosszantó- konyhai bakikról.A sok sütés -főzés között biztosan előfordult sokunkkal.
Örülnék, ha írnátok, ki hogy járt a konyhában vagy tájékán
egy kis jó kedvre derülés és okulás miatt is.
Ecetes vízzel átfőztem a teafőzőt, majd a forró vìzből egy nagy kancsó teát csináltam.
Szintén ecet, vìzkőmentesíteni akartam egy fazekat, felforraltam a vizet, majd az ecetet az éppen melegedő húslevesbe öntöttem a víz mellé.
Anyum meg egyszer az őrölt édespaprika helyett őrölt chilivel csinálta a pörköltöt. Soha nem fogyott annyi kenyér a vacsora mellé.
A lányom ballagási vacsorájára készültünk 3 éve júniusban, és akkor iszonyatos kánikula volt. Mi egy panellakásban lakunk a 10. emeleten, csak hogy el tudjátok képzelni micsoda hőség lehetett. És hát ugye a hűtő kapacitásunk az véges. Már előre gyűjtögettük az üres űdítős, gyümölcsleves flakonokat, visszazárható dobozokat, hogy majd azokat feltöltjük vízzel, lefagyasztjuk, és ezek lesznek a jégakkuk. Egy hatalmas zárható műanyag "dobozt" szereztünk, hogy majd abba tesszük az üdítőket, és a házi jégakkukat közéjük tesszük, és így hidegen fogja őket tartani.
Tényleg nagyon sokféle gyümölcslevet vásároltam, volt válszték, a nővérem lánya Sió Lime-ot kért. A férjem készségesen keresett is neki egy dobozzal. Iszogatja szegénykém, jó idő elteltével egyszer csak mondja, hogy hát olyan furcsa ez, valahogy semmi íze nincs.
Hát az én férjem, az egyik házi jégakkuval kínálta meg, ami éppen egy Sió Lime-os dobozban volt.
Nagyom köszönöm, hogy ennyi választ írtatok, tényleg megmosolyogtam mindet. Velem is történt sokminden már a pezsgőaffér előtt is, majd írok párat.
így nem is akarom lezárni a kérdést, mert nagyon jólesik, hogy mások is megosztják velem a történeteiket.
Üdv minden válaszolónak, és jöhetnek még a történetek:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!