Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Konyhai bakik? Többi lent.

Konyhai bakik? Többi lent.

Figyelt kérdés

Már régen olvastam aranyos, mulatságos -és persze bosszantó- konyhai bakikról.A sok sütés -főzés között biztosan előfordult sokunkkal.

Örülnék, ha írnátok, ki hogy járt a konyhában vagy tájékán

egy kis jó kedvre derülés és okulás miatt is.

#Konyhai baklövések #mulatságos történetek
2014. ápr. 23. 16:20
1 2
 1/15 bumbi02 ***** válasza:
77%

Én nem rég csináltam egy tűzriadót. Hajnali 5kor kezdtem a konyhán, és aki este zárta a konyhát, nem takarította ki a sütőket, és a kosz annyira beleégett, és belefüstölt, hogy mikor kinyitottam a sütő ajtaját, annyi füst ömlött ki a sütőből, hogy elindult a riasztó, én meg futhattam át a biztonsági központhoz, hogy csak füst, nincs tűz, ne hívják a tűzoltókat..: ) Ezt tudomásul vették, viszont nem tudták kikapcsolni, és 40 percig szirénázás mellett főzhettem...

No meg a tanulóim rendszerint megcsonkították magukat, mikor kés került a kezükbe (volt aki levágta az ujja végét szeletelőgéppel, volt aki kivágott egy darabot az ujjából), volt hogy mikor megkértem hogy a vágódeszkán lévő lazacot fóliázzák le, körbetekerték háromszor a vágódeszkával együtt a lazacot... Mindig van valami mosolyogni való a konyhában..: ) Otthon kevésbé eseménydús - nekem - .. : )

2014. ápr. 23. 16:26
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Robbantott Ham And Eggs.

A férjem kendvenc ham and eggsét készitettem. De úgy gondoltam hogy én is eszek: az ővé elkészült félre huztam egy tányéron a kerámia lapon: Elkezdtem sütni ,az én adagomat hallottam ,hogy valami furcsa hang jön valahonann. Nyitva volt a konyha ablak így azt gondoltam ,hogy kintröl jön a hang. Éppen félre léptem a tüzhelytől amikor hatalmas durranás történt és kajástol felrobbant a porcelán tányér. A férjem benézett a konyhába minden kaja tányér ezer felé: Siró görcsött kaptam. Amig én bögtem ,a kaja miatt a férjem rendelt egy pizzát. Majd leültet hozott egy teát vigasztalt. aznap már nem engedett a konyhába: Ő takaritott ki.Akkor nagyon rossz volt most már jókat röhögünk rajta.

2014. ápr. 23. 16:35
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Mézes sütibe fahéj helyett véletlenül őrölt borsot szórtam, jó sokat, fura íze lett.

Összekevertem a prézlis dobozt és a grízt, így grízbe hempergettem prézli helyett a rántott húst, fogtörő ropogós lett.

Kapkodtam és egyszerre többfélét csináltam, kidobtam a tényért a szemétbe, amin a kenyér maradvány volt és a kenyeret kezdtem volna el mosogatni, akkor azért rájöttem.

2014. ápr. 23. 16:44
 4/15 A kérdező kommentje:
Máris jó kedvem van, köszi az eddigieket :-))
2014. ápr. 23. 16:53
 5/15 anonim ***** válasza:

kérdező nálad mi történt?

ham and eggs válaszoló.

2014. ápr. 23. 16:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Olvasott is jó? Van egy szakácskönyvem, 1 sztori, 1 recept. Jópofa!

Versenyre készült a cukrász csapat. A díszítést értékelik, az alap nem piskóta, hanem fa korong. Volt közben egy esküvői rendelésük. Ki is ment, rendben.

Egyszercsak csörög a telefon. Valami baj van a tortával, nem tudják felvágni...

Másik, szintén cukrász dolog, s szintén esküvői: a torta ehetetlenül sós. Kiderült, az egyik tanuló izgalmában felcserélte a párizsi krémet a sajtkrémmel.

2014. ápr. 23. 17:26
 7/15 A kérdező kommentje:

Na igen, nálam is történt, pont erről jutott eszembe a kérdés.

Pezsgőt bontottam húsvétkor, de nem találtam elég hidegnek.

visszadugtam a dugót és betettem a fagyasztóba. a drótot nem tettem vissza rá...

semmi különös nem történt közben, beszélgetés, evés-ivás, ahogy lenni szokott.

aztán gondoltam, már elég hideg lehet a pezsgő, amikor úgy fél óra múlva ki akartam venni a fagyóból.

Nem durrant az semekkorát sem, mert nem hallotta senki, de simán kinyomta a dugót, és az utolsó cseppig állt a zárt fagyasztórészben a pezsgő, benne tobzódva a becsomagolt húsok. Még szerencse, hogy egy kis pereme is van és nem tudott kifolyni., ha a rácsosba tettem volna, keresztül folyott volna minden fakkon.

Hát így pezsgő nélkül maradtunk, de azért jó volt a hangulat.

2014. ápr. 23. 17:27
 8/15 A kérdező kommentje:
Ja, és mikor elmentek a vendégek takaríthattam egy jót a fagyóban... :-)
2014. ápr. 23. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:
Anyám mindig siet, és ennek már megvolt a nemvárt következménye. :) Egyszer tojásos levesbe ecet helyett festék oldót adagolt, mint ízfokozót, de szerencsére a leves illatából kiszúrta, így nem lett belőle probléma. Meg amire nagyon jó emlékszem az volt mikor porcukor helyett szódabikarbónával ízesítette a kalácsot. Kis tasakot keverte össze. Nem csinált belőle nagy problémát. Kalács tetejét leporolta. :D
2014. ápr. 23. 17:31
 10/15 anonim ***** válasza:

Az öcsém fiatal papként vendégeket hívott. A vendégei is papok voltak. Ez még 1963-ban történt.

Megbeszéltük, hogy a szendvicsekről és a kávéról én gondoskodom, a bort pedig ő tölti ki.

Vizet az utcai kútról hoztuk. Hogy ne kelljen a nagy kannát emelgetni, iváshoz egy másfél literes kancsóban tartottuk a vizet.

Megfőztem és bevittem a kávét, de én nem ittam belőle. Amikor elmentek a vendéget, az öcsém kérdezte, hogy milyen kávéból főztem,mert nagyon savanyú volt.

Kiderült, hogy az öcsém a kancsóból kiöntötte a vizet, és a demizsonból bort töltött bele. Mivel fehér bor volt, nem tűnt fel, és azzal főztem a kávét.

2014. ápr. 23. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!