Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lenmagolajt vagy Olívaolajt...

Lenmagolajt vagy Olívaolajt lehet használni főzéshez (pl. rántott hús)?

Figyelt kérdés
Bocsi ha hülye kérdés tömegnöveléshez kéne tudnom.
2014. ápr. 22. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:
68%

b.

az a. nagyon drága, hogy ilyenre használd.

2014. ápr. 22. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Sütéshez való olívaolajAt, tehát nem extra szűz.
2014. ápr. 22. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

En mara sos etelekhez kizarolag olivat hasznalok, edes es semlegesebb etelekhez kokuszolajat. Tokeletesen megfelelo mindketto. Arra figyelj, hogy olivabol ne izesitettet vegyel, hanem a natur valtozatot.

Lenmagolajjal nincs tapasztalatom.:)

2014. ápr. 22. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A rántott húst nem főzni, hanem sütni kell. Mindegy, hogy milyen zsiradékban sütöd, bár a vaj nem elég forró ehhez, szóval bármilyen olaj vagy zsír megfelelő. Kb. 10 szelet tenyérnyi rántott húshoz kell min. 1 liter zsiradék vagy olaj, úgy kalkulálj az árral!
2014. ápr. 22. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen lehet, sokkal egészségesebb is. Magyarországtól kicsit nyugatabbra egyébként nem is jellemző a napraforgóolaj, az alapkellék a konyhában a vaj és az olívaolaj, valamint egyéb hidegen préselt olajok.


Mindemellett persze eleve ajánlott csökkenteni a sütéshez használt olaj mennyiségét. RÁntothúshoz elég 1-2 evőkanálnyi a serpenyőbe, amin ropogósra sütjük, oldalanként átfordítva. A "hagyományos" lepje el az olaj 20 centire nemcsakhogy pazarlás, de céltalan is - 1 centi olajban is pont ugyanannyira megsül a szelet.


Valaki írta, hogy ne extra szűz olajat használj - ez hülyeség. Azt használj, amit a pénztárcáddal megengedhetsz magadnak. Az extra szűz olajak hevítéskor ugyan veszítenek különösen kedvező tulajdonságaikból, de amit sokan elfelejtenek, hogy még így is megközelítőleg 20x egészségesebbek, mint a sajtolással vagy finomítással készített olajak.


Itt egyébként egy hasznos táblázat az olajok füstölési szintjét illetően - ehhez igazodva dönthetsz arról, hogy milyen olajjal szeretnél sütni. Nagy átlagban azonban 150-190°C között sütünk, erre pedig egytől-egyig minden olaj alkalmas - a kémiai változások a zsírsavak összetételében csak ezután a pont után lépnek fel.


[link]

2014. ápr. 23. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

5: Legközelebb ha rántott húst sütsz, hívj meg, hogy megnézzem, hogyan sütöd 2 kanál olajon. Még beszívni is ennek többszörösét szívja be ugyanis szeletenként.

A vastagság feléig el kell érjen az olaj, különben ahol nem éri, nyers marad a hús. Még hal esetén is, pedig az zsenge hús. 2 szelet hal gyors sütése kb. 2 dl olajat vesz fel. Fél litert öntesz a serpenyőbe és 3 dl marad asütés után. És akkor csak 2 szeletről beszéltünk...

A vaj pedig nem éri el azt a hűfokot, amiben húst tudsz sütni.

2014. ápr. 24. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha hideg/langyos olajban sütöd, akkor biztosan felveszi... ha forróban, akkor nem.


De elárulom neked, hogy egy gramm olaj nélkül, sütőben szokás itt Németországban rántott húst sütni....

2014. ápr. 24. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!