Filmezett csirkemellet sütőben kb mennyi ideig kell sütni?
Én a csirkemellett is elősütöm serpenyőben, mielőtt a sütőbe teszem. Megéri a fáradságot, isteni szaftos, omlós, ízes lesz.
Besózom,borsozom, majd lisztbe forgatom. kevés zsiradékon 3-3 percig sütöm mindkét oldalát. melegen tartom, míg minden szelet ki nem sül. zsiradékkal kikent jénaiba szedem szép sorba. A visszamaradt zsírt egy kis vízzel beforralom és a pecsenyelevet a húsra öntöm. Szorosan lefóliázva sütöm kb 20 percig.
Levéve a fóliát egy kis pírt adok még neki(pár perc) , de már nem szabad szárítani.
Ahogy az előttem lévő is írta, előzőleg serpenyőben hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát. (az is sokat dob rajta, ha előzőleg belisztezzük, mert az kérget képez, és nem engedi ki a húsnedveket)A lényeg, hogy mikor a serpenyőbe teszed a húst, az már teljesen forró legyen, majdhogynem füstöljön az olaj, így hirtelen megpirul a hús külseje, és nem engedi ki a húsnedveket. Aztán utána előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütöm a csirkemellfilét. Omlós marad, szaftos marad, és élvezetesebb, mint a fűrészporos csirkemellek:)
(Azzal is fellehet még dobni, ha a csirkét "felszúrod", és vajat, vagy fűszer vajat nyomkodsz a belsejébe, majd ezután forgatod lisztbe, pirítod meg serpenyőbe, és sütöd készre sütőben. A bent elolvadó vaj, csak tovább puhítja, illetve még zamatosabbá teszi a húst.
Hat vegul egy ora lett, ebbol fel ora folia alatt, utana anelkul, pirosra sutve. Nem szaradt ki - igaz, meg tegnap beaztattam fuszeres tejbe.
Koszonom a valaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!