Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell grízgombócot...

Hogyan kell grízgombócot csinálni?

Figyelt kérdés
Egyszer csináltam,és olyan kemény lett a levesben,hogy majdnem beletört a fogunk. :(
2009. dec. 22. 10:46
 1/4 anonim ***** válasza:
A tojást verd fel kis sóval habosra,tégy bele egy kiskanálnyi zsírt vagy olajat.Keverj hozzá tojásonkét 1,5 evőkanál grízt,és egy kiskanálnyi sütőport.Kevered össze,és hagyd állni kb.egyórahosszáig.Forralj vizet,és főzz ki 1 galuskát.Ha szétfő,akkor keverj közé még egy kanálnyi grízt.A tojások nagyságától is függ,hogy mennyi gríz kell bele.Lassú forralással főzd,amig megdagad és megfő.
2009. dec. 22. 11:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem kell ennyire elkomplikálni...de most cakk receptet h miből mennyit kell hozzá tenni nem tudok irni, mert szemre készitem.
2009. dec. 22. 11:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát,megcsináltam,aztán az egész szétmállt a levesemben,és úgy nézett ki,mint valami főzelék,amit már egyszer kihányt valaki. Azért köszi a tippet,de többet nem próbálkozom vele.
2009. dec. 22. 11:22
 4/4 anonim ***** válasza:

ssia!

én 1 tojáshoz 2,5kanál grízt számolok,nem sutőport teszek bele hanem szódabikarbóbát pici só,pici bors ezt elkeverem 30 percet ál és utána rakom a levesbe!ez nekem eddig mindég jó lett! remélem segítettem!

2009. dec. 22. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!