Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Életem első mézeskalácsát...

SOS! Életem első mézeskalácsát nagyon elrontottam?

Figyelt kérdés
Innen vettem a receptet az internetről, anyukámnak lett volna meglepi... Picit több, mint egy kiló liszthez két és fél csoag szódabikarbónát adtam!!!! :( Menthetetlen? Ha nem hagyom állni 5-6 órát, csak 1-2-őt, meg lehet még menteni?
2009. dec. 22. 09:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát eléggé elrontottad,az íze szerintem borzalmas lesz.60 dkg liszthez teszek 2 csapott mokkáskanál szódabikarbónát.Honnan vetted a receptet?
2009. dec. 22. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
áááááááááááááááá, a fene egye meg.... a google-be írtam be, onnan dobott ki egyet...
2009. dec. 22. 10:07
 3/7 anonim ***** válasza:

ezt tényleg nagyon elrontottad:((

mást nem tudsz csinálni, mint azt, hogy kidobod, és újrakezded...

2009. dec. 22. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Írok neked egy receptet. Egy rokonomnak nagyon sok kísérletezés után ez jött be. Puha azonnal. Tehát kipróbált recept. Remélem neked is be fog jönni!


Mézes sütemény (mézes kalács)


25 dkg margarint 8 evőkanál mézzel gőz fölött összeolvasztunk. Amikor langyos, beleteszünk 6 egész tojást (egynek a fehérjét félretesszük kenni).


1 kg sima lisztet átszitálunk 1 teáskanál szódabikarbónával. Ezután belerakjuk a következőket: 0,5 kg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 3 teáskanál fahéj, 2 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál gyömbér vagy szerecsendió. Ezeket fakanállal jól összekeverjük és belerakjuk a mézes-margarinos masszába. Ha lisztet kíván teszünk még bele. A tésztának sem lágynak, sem túl keménynek nem szabad lennie.


4 cipót készítünk. Ezekete többször alaposan átgyúrjuk. A nem túl vékonyra nyújtott tésztát formákkal kiszúrjuk és kikent sütőpapírra rakjuk. Tetejüket tojásfehérjével kenjük, és azonnal sütjük. (közepes lángon, kb. 10 perc)


Jó étvágyat!

2009. dec. 22. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is életem első mézeskaliját csináltam meg szombaton és már el is fogyott, holnap csinálok még egyet :) Szóval ezt nem kell pihentetni tényleg! másnapra lesz finom puha, ha megsütöd ne ijedj meg kemény lesz, de fémdobozba almaszeletek közzé téve isteni lesz másnapra.


Mézeskalács:

1 kg finomliszt

3 kiskanál szódabikarbóna

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

30 dkg porcukor

30 dkg margarin

2,5 dl méz

3 db tojás + 1 tojás a kenéshez

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

2009. dec. 22. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok!!!! 2 adagot sütök! Egyiket az egyik, másikat a másik recepttel!!! Ha sikerül, fénypostával küldök Nektek is.... :)
2009. dec. 22. 22:09
 7/7 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok! Kész a második adagom! Nem csak ennyi van, csak a deszkára ennyi fért rá :D


[link]


[link]

2009. dec. 23. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!