Hájas sütemény tésztareceptjét használhatom hájas pogácsához? Ha a cukrot kihagyom belőle? Mert egyszerre csinálnám a sütit meg a pogit.
Hájas sütemény
- 70 dkg liszt
- 50 dkg háj
- 3 EK ecet
- 5 dkg cukor
- só
- 2,5 dl langyos víz (bor)
- 2 tojás
25 dkg lisztet a hájjal összegyúrva hűtőbe tenni
maradék hozzávalókból lágy, rétestészta állagú
tésztát gyúrni.
- tésztát kinyújtani, a hideg hájat rákenni, hajtogatni-hűteni
- és ezt 3x megismételni
- darabolni lehet szaggatóval, vagy kockára vágni
- kemény lekvár kell hozzá, különben kifolyik!
180 fokon 25 perc
Igen, természetesen cukor nélkül, de a sót nem kihagyva.
ha a tetejét megkened tojással, óvatosan tedd, hogy le ne folyjon, mert attól nem tudna feljönni.
Reszelt sajt mehet a tetejére.
Hagyományos hájas süti tésztájába eleve nem is kell cukor! Nem tudom ebben miért van, de mivel még ez is keveset ír bele, nyilvánvaló, hogy nem oszt, nem szoroz benne a cukor...
A hájas sütiknek a tölteléke szokott édes lenni, pl. lekvár, diós krém... És a kész sütire szór porcukor. Még így is túl édesnek hatnak...
Szóval ha sütit csinálsz, abból is felejtsd ki a cukrot, de pogiból meg pláne... ::)
Bocs, hogy itt kérdezek, de mi az a háj?
Nagyanyám isteni hájas sütiket csinált anno. Most nekem is eszembe jutott, hogy próbálkoznék vele, de nem tudom, mi az a háj.
Sertésnek a hája! :-)
Igen, ez így kimondva tök gusztustalanul hangzik. :-) És a darab háj is, ahogy az ember darálja, keni... De! A végeredmény, a süti, az valami isteni finom!!! :-)
Mondjuk itt egy cikk, amiből elindulhatsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!