Milyen gyors és könnyű receptet tudtok halfiléből? Ha lehet sütős legyen de az sem baj ha nem.
Milyen halra gondolsz? Lazac???
Nálunk ez lesz:
Batyuban sült hal
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tengeri halfilé vagy lazacfilé, 1,5 dl tejszín, 3-4 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tej, kakukkfű, feketebors, 1 db citrom, 0,5 doboz mirelit vajastészta, esetleg 8 szelet bacon
A halfiléket félbe vágjuk, és bepácoljuk. A pác 1,5 deci tejszínből, 3-4 gerezd fokhagymából, fél deci tejből készül, kakukkfűvel, őrölt feketeborssal és egy fél citrom lereszelt héjával. Ebben a pácban ideális esetben egy éjszakát, de legalább két-három órát töltsenek el a halszeletek.
Fél zacskónyi mirelit vajastésztát nyújtsunk vékonyra, egy-másfél milliméteresre és vágjuk nyolcfelé. Minden halszeletet papírtörlőn forgassunk szárazra, és tegyük egy-egy tésztalap közepére. Tegyünk rá vékonyra vágott, hámozott citromszeletet, pár szelet fokhagymát, és ízlés szerint akár kakukkfűvet vagy bacont is. Ezután borítssuk be a tésztával, szúrkáljuk meg villával valamilyen szép mintában, hogy a gőz kijöhessen belőle, és vékonyan kenjük meg tojással. 220 fokos sütőben pirosra sütve mennyei!
Bár milyen halfilét meg lehet sütni sörtésztában ami majdnem egyenlő a palcsintatésztával.Bele kell mártani a lisztezett halfiléket,lecsepegtetni és aranybarnásra sütni.Sok féle körettel jó.A tészta receptet sztem bárhol fel tudod lapozni.Nagyon finom és kiadós lesz tőle a hal.
Fogasfilével javaslom!!!
üdv.:
1 horgász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!