Sült csirkecomb sütése?
Bőrrel is tökéletesre lehet sütni és szerintem gusztusosabb is, mint a nyúzott csirke.A lényeg, hogy zsírban a bőrével lefelé kell megkezdeni a sütést, majd, amikor már színt kapott, akkor megfordítani, egy pici vizet aláönteni és fólia alatt sütni puhára.
utána fólia nélkül a végleges pírt megadni neki, és kivéve a sütőből pihentetni.
Ha hidegen akarjuk másnap felhasználni, akkor a kihűlt húsra tegyünk konyhai papírtörlőt, és úgy fóliázzuk le felhasználásig.
Hidegtálra érdemes lenne egy gombás töltelékkel töltött változatot készíteni, nagyon szépen mutat feldarabolva.
Börrel sütöm: Bepácolom ,úgy -hogy a pácból a csirke böre alá is teszek.
2féle pácot szoktam csinálni :
1 kevés olvia olajban sót ,borsot ,és zuzott fokhagymát keverek el(ezt hagyhatod 1-2 órát állni a fokhagyma ízét átveszi az olaj)
2: kevés olvia olajban valamilyen csirke füszersót ,és zuzott fokhagymát keverek el.
Kivül belül a csirke böre alá nyúlva mindenhol bepácolom a húst.
A tepsibe teszem letakarom: Addig párolom -sütöm amig megpuhul a hús : Ha megpuhult akkor leveszem fóliát a tepsiről: (a fólia alatt keletkezett pecsenye levet : kiöntöm valamibe majd a pecsenye lével meglocsolom a combokat. Vissza rakom a sütöbe 2-3 szor meglocsolom 10-15 percenként. Omlosra fog sülni ,a csont magátol kiesik . másnap is puha omlos marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!