Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalácshoz a tojáshabot...

Mézeskalácshoz a tojáshabot pontosan hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés

1 tojásfehérje kell,és kb. 15 dkg cukor,ha jól tudom. De először verjem fel a habot és forgassam bele a cukrot,vagy a tojásfehérjét egyből a cukorral verjem fel? Mennyit kell utána pihentetni? Vagy egyből díszíthetem?

Köszi!


2009. dec. 21. 10:48
 1/5 anonim ***** válasza:

A tojásfehérjébe elősszőr tedd bele az összes porcukrot, és úgy verd fe addig amíg fényes nem lessz!Nem szabad pihentetni mert könyen megköt!Azonnal dolgozz vele!

Én amugy 12dkg porcukrot szoktam M-es tojáshoz, a 15t lehet hogy túlkemény lesz!

Jó díszítgetést!

2009. dec. 21. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a gyors választ! :D Már megyek is! ;)
2009. dec. 21. 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy túl nagy volt a tojásom :) 15 deka porcukorral nagyon folyós volt, és legalább még 2-3 dekát utanakutyultam, mire nem lett magától kifolyós, de mégis könnyen nyomhatós. Én úgy szoktam, hogy beleteszem a tálba a tojásfehérjét és miközben keveri a robotgép, kanállal adagolom hozzá a porcukrot. Amikor kézzel csináltam, rögtön az egészet beletettem, plusz egy pár csepp citromot is.

Tegnap díszítettem és olyan jó karácsonyos hangulatom lett tőle :)

Viszont maradt ki a tojásfehérjehabbol, azokból kis hóemberkéket csináltam egy tálcára (először kis pöttyöket, majd némi száradás után a tetejére is kis pöttyöket tettem, kisebbeket, mint az első) és 90 fokos sütőben kisütöttem. Nagyon édik lettek, a felső bogyók megrepedtek és felnyíltak, nagyon szép lett és fincsi. Sajnáltam volna a maradékot kidobni. Így viszont mellé csomagoltam a mézeskalácsoknak :)

2009. dec. 21. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én régebben dolgoztam egy mézeskalács készítőnél. Ott így készült a tojáshab, azóta én is így csinálom.

A 15 dkg. porcukrot elkeverem annyi citromlével, hogy éppen keverhető pép legyen(kb. 1 ek.) Felteszem a gázra, és lassan hevítem, amíg bugyogni nem kezd. Ha színezni akarom, akkor teszek bele megfelő szinű aromát.

Felverem a tojáshabot, és a folyamatosan lassú forrásban lévő cukorszirupot óvatosan belecsorgatom, közben folyamatosan verem. Ez a máz csak megszárad, de soha nem ereszt levet, nem olvad meg. Könnyű vele bánni, fényes és mutatós. Ha gondoljátok, próbáljátok ki így is, hátha másnak is beválik.

2009. dec. 21. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,hasznos válaszokat kaptam. Már kész vagyok velük,száradnak,és nagyon jól néznek ki. (:
2009. dec. 21. 12:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!