Mézeskalácshoz a tojáshabot pontosan hogyan kell készíteni?
1 tojásfehérje kell,és kb. 15 dkg cukor,ha jól tudom. De először verjem fel a habot és forgassam bele a cukrot,vagy a tojásfehérjét egyből a cukorral verjem fel? Mennyit kell utána pihentetni? Vagy egyből díszíthetem?
Köszi!
A tojásfehérjébe elősszőr tedd bele az összes porcukrot, és úgy verd fe addig amíg fényes nem lessz!Nem szabad pihentetni mert könyen megköt!Azonnal dolgozz vele!
Én amugy 12dkg porcukrot szoktam M-es tojáshoz, a 15t lehet hogy túlkemény lesz!
Jó díszítgetést!
Nekem úgy tűnik, hogy túl nagy volt a tojásom :) 15 deka porcukorral nagyon folyós volt, és legalább még 2-3 dekát utanakutyultam, mire nem lett magától kifolyós, de mégis könnyen nyomhatós. Én úgy szoktam, hogy beleteszem a tálba a tojásfehérjét és miközben keveri a robotgép, kanállal adagolom hozzá a porcukrot. Amikor kézzel csináltam, rögtön az egészet beletettem, plusz egy pár csepp citromot is.
Tegnap díszítettem és olyan jó karácsonyos hangulatom lett tőle :)
Viszont maradt ki a tojásfehérjehabbol, azokból kis hóemberkéket csináltam egy tálcára (először kis pöttyöket, majd némi száradás után a tetejére is kis pöttyöket tettem, kisebbeket, mint az első) és 90 fokos sütőben kisütöttem. Nagyon édik lettek, a felső bogyók megrepedtek és felnyíltak, nagyon szép lett és fincsi. Sajnáltam volna a maradékot kidobni. Így viszont mellé csomagoltam a mézeskalácsoknak :)
Én régebben dolgoztam egy mézeskalács készítőnél. Ott így készült a tojáshab, azóta én is így csinálom.
A 15 dkg. porcukrot elkeverem annyi citromlével, hogy éppen keverhető pép legyen(kb. 1 ek.) Felteszem a gázra, és lassan hevítem, amíg bugyogni nem kezd. Ha színezni akarom, akkor teszek bele megfelő szinű aromát.
Felverem a tojáshabot, és a folyamatosan lassú forrásban lévő cukorszirupot óvatosan belecsorgatom, közben folyamatosan verem. Ez a máz csak megszárad, de soha nem ereszt levet, nem olvad meg. Könnyű vele bánni, fényes és mutatós. Ha gondoljátok, próbáljátok ki így is, hátha másnak is beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!