Tojáshabot szoktatok magában enni desszertént? (Nyers
tojás felverve + cukor) Szalmonella veszély?
Figyelt kérdés
2010. okt. 29. 15:40
1/9 anonim válasza:
A szomszédunk szokta ezt enni,és eddig semmi baja nem volt. :)
Valahányszor ott vagyunk,vagy ők nálunk,általában ezt kér,eszik.
2010. okt. 29. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Semmi baj nem lehet belőle. Rengeteg ételben van nyers tojás. Tatár bifsztek, majonézes dolgok stb. Az látszik, hogy friss-e a tojás !
2010. okt. 29. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Gyerekkorunkban anyu mindig mézzel kikevert tojást adott télen, ha megfájdult a torkunk, berekedtünk. Akkor még nem is hallottunk szalmonelláról. Ma is nagyon sok énekes nyers tojást fogyaszt rendszeresen, a hangszálai miatt. Aztán az, hogy az egész tojás, vagy csak a fehérje, fertőzés szempontjából teljesen mindegy. A lényeg, hogy friss tojás, és frissen felverve, kikeverve legyen.
2010. okt. 29. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Próbáld ki,hogy a felvert fehérjébe nemcsak curot,hanem valamilyen gyümölcsöt is keversz. Sokkal finomabb,de természetesen azonnal megkell enni,mert ha áll, a hab összeseik.
2010. okt. 29. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Jujj, gyerekkorom (29 éves vagyok) egyik kedvenc édessége volt cukros tojás. Csak mi nem az egész tojást, hanem csak a tojássárgáját kevertük ki cukorral egészen fehéredésig. Hozzátartozik az igazsághoz, h nem bolti tojást ettünk/eszünk, hanem a nagymamám tyúkjai tojják. :) Boltiból nem biztos, h megmerném csinálni...
Azt hiszem, keverek is egyet magamnak :)
2010. okt. 30. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Gyerekkoromban anyukám sokat csinált nekünk boszorkánykrémet. Külön-külön fel kell verni a tojássárgáját és a tojásfehérjét, mindkettőt cukorral. A tojásfehérjébe kell tenni gyümölcsöt is, vagy epret, vagy málnát, vagy szedret, azzal együtt kell felverni. Aztán egy kis tálba beleteszed a tojásfehérjéből felvert habot, rá a felvert tojássárgáját, be a hűtőbe. Még az nap meg kell enni. Nagyon egyszerű és nagyon finom.
2010. nov. 1. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Imádom a mai napig!!! :)))
Szalmonella veszély?Az van!Megjegyzem a friss tojás is lehet fertőzött!Ha beteg a tik,fertőzött a tojás is,de ma már nagyon figyelnek az ilyesmire!
10-29 16:08 A mai majonézek nem nagyon láttak tojást! :)
2010. nov. 1. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 boborja válasza:
érdekes az élet 5 perce sincs hogy a gyerekeimnek ezt csináltam csak kakaót keverek hozzá mádják
2010. nov. 1. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
nekem is a gyerekkor jutott eszembe, sárgája cukorral plusz a felvert fehérje. nagyon fincsi volt.
meg mikor a mami sütött kinyaltuk a cukros tojásos tálat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!