Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojáshabot szoktatok magában...

Tojáshabot szoktatok magában enni desszertént? (Nyers tojás felverve + cukor) Szalmonella veszély?

Figyelt kérdés
2010. okt. 29. 15:40
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

A szomszédunk szokta ezt enni,és eddig semmi baja nem volt. :)

Valahányszor ott vagyunk,vagy ők nálunk,általában ezt kér,eszik.

2010. okt. 29. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Semmi baj nem lehet belőle. Rengeteg ételben van nyers tojás. Tatár bifsztek, majonézes dolgok stb. Az látszik, hogy friss-e a tojás !
2010. okt. 29. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
Gyerekkorunkban anyu mindig mézzel kikevert tojást adott télen, ha megfájdult a torkunk, berekedtünk. Akkor még nem is hallottunk szalmonelláról. Ma is nagyon sok énekes nyers tojást fogyaszt rendszeresen, a hangszálai miatt. Aztán az, hogy az egész tojás, vagy csak a fehérje, fertőzés szempontjából teljesen mindegy. A lényeg, hogy friss tojás, és frissen felverve, kikeverve legyen.
2010. okt. 29. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Próbáld ki,hogy a felvert fehérjébe nemcsak curot,hanem valamilyen gyümölcsöt is keversz. Sokkal finomabb,de természetesen azonnal megkell enni,mert ha áll, a hab összeseik.
2010. okt. 29. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

Jujj, gyerekkorom (29 éves vagyok) egyik kedvenc édessége volt cukros tojás. Csak mi nem az egész tojást, hanem csak a tojássárgáját kevertük ki cukorral egészen fehéredésig. Hozzátartozik az igazsághoz, h nem bolti tojást ettünk/eszünk, hanem a nagymamám tyúkjai tojják. :) Boltiból nem biztos, h megmerném csinálni...

Azt hiszem, keverek is egyet magamnak :)

2010. okt. 30. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban anyukám sokat csinált nekünk boszorkánykrémet. Külön-külön fel kell verni a tojássárgáját és a tojásfehérjét, mindkettőt cukorral. A tojásfehérjébe kell tenni gyümölcsöt is, vagy epret, vagy málnát, vagy szedret, azzal együtt kell felverni. Aztán egy kis tálba beleteszed a tojásfehérjéből felvert habot, rá a felvert tojássárgáját, be a hűtőbe. Még az nap meg kell enni. Nagyon egyszerű és nagyon finom.
2010. nov. 1. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
62%

Imádom a mai napig!!! :)))

Szalmonella veszély?Az van!Megjegyzem a friss tojás is lehet fertőzött!Ha beteg a tik,fertőzött a tojás is,de ma már nagyon figyelnek az ilyesmire!

10-29 16:08 A mai majonézek nem nagyon láttak tojást! :)

2010. nov. 1. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 boborja válasza:
érdekes az élet 5 perce sincs hogy a gyerekeimnek ezt csináltam csak kakaót keverek hozzá mádják
2010. nov. 1. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

nekem is a gyerekkor jutott eszembe, sárgája cukorral plusz a felvert fehérje. nagyon fincsi volt.

meg mikor a mami sütött kinyaltuk a cukros tojásos tálat.

2010. nov. 2. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!