Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legjobb pizzarecept, amit...

Legjobb pizzarecept, amit valaha próbáltál?

Figyelt kérdés

Szeretnék csinálni egy pizzát és a recepteket keresgetem, gondoltam ha van kedve és segítene valaki akkor hát.. Sonka bacon meg mindenféle ilyesmit gondoltam rá.

Köszi:D


2014. ápr. 13. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Gondolom tészta receptet tudsz. Ízelítőnek egy pár recept a domino's pizzériából. (Egyesült Királyság)


Minden pizza alapból tartalmaz paradicsomos alapot és sajtot


Pepperoni passion

minden szeleten 4 szelet paprikás szalámi

extra sajt


chicken feast

csirkemell csíkok

kukorica

gomba


Texas BBQ

paradicsom alap helyett BBQ szósz

szalonna

csirkemell csíkok

hagyma

zöldpaprika


vegi supreme

hagyma

gomba paradicsom

zöldpaprika

kukorica


Meatilicius

paprikás szalámi

csirkemell csíkok

sima szalámi

gépsonka

szalonna


Mighty Meaty

paprikás szalámi

sima szalámi

gépsonka

darált főtt marhahús

hagyma


Ajánlom a BBQ-t. Kicsit furcsa az édes szósz, de király.

2014. ápr. 13. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Hú ez nagyon király! Köszi.

Viszont tészta alapot is egyfélét tudok csak, de most kipróbálnék valami újat.:)

2014. ápr. 13. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 13. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 bumbi02 ***** válasza:

Pizzatésztából túl sok félét nem lehet kipróbálni, mivel az egy olajos kenyértészta (már, ha a hagyományos pizzáról beszélünk, és nem tejes, tojásos, mézes tésztákról).


60dkg liszthez, 3 deci vízben felfuttatok 2,5 dkg élesztőt, 1 deci olajat hozzáadok, sózom, és megdagasztom, majd hagyom kelni 1 órát.


Pizzaszósznak a legegyszerűbb konzerves hámozott paradicsomot venni, azt egy tálkában kézzel szétnyomkodni, hogy paradicsomdarabkák legyenek csak benne, majd sóval, borssal, bazsalikommal és cukorral ízesíteni. (nem feltétlen kell felfőzni, én hidegen csinálom mindig)


Feltétnek pedig csak a fantázia szabhat határt, bár osztom azt, hogy nem érdemes túl pakolni egy pizzát, mint a magyar pizzériákban. Érdemes 2-3 ízt adni neki. (legtöbb magyar pizzériában 50 különböző pizzát találunk, míg egy olasz étteremben általában 10-15 félénél többet nem találok, a maradékra ott van a "kívánság pizza" kategória)

2014. ápr. 13. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

VASTAG TÉSZTÁS:


Hozzávalók

40 dkg liszt

2,5dkg élesztő

2 szem kockacukor

1kis kanál só

2evő kanál olaj

2dl langyos tej

A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt

40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az

Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.

15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.

Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón

30- 40 perc alatt készre sütjük.

A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.

A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.

2014. ápr. 13. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!