Gombából mit főzzek/süssek?
A gombás rántottán, a milánói makarónin, a gombakrémlevesen és a gombapaprikáson kívül, mert ezeket ismerem.
HAL és tenger gyümölcsei NE legyenek benne.
Előre is köszönök minden ötletet! :)
Attól függ, mekkorák azok a gombák. Ha elég nagyok, legjobb a rántott gombafej tartármártással, ha kisebbek, gombaszószt is tudsz belőlük csinálni, sok petrezselyemmel.
Ha levest akarsz, nem kell feltétlen gombakrémre gondolni, én pl. csak felszeletelem a nyers gombát, kevés répával és húsleveskockával megfőzöm, utána tejföllel, kevés liszttel behabarom. Nálunk ezt jobban szeretik, mint a krémet.
A nagyobb fejekből bármivel megtöltött gombafejeket is készíthetsz, kevés prézlit a tetejére, hogy beszívja a nedvességet, és be a sütőbe! Mindnféle maradékot fel lehet a töltelékhez használni.
tejszines tárkonyos ragú
1 hagymát, 50 dkg felszeletelt gombát piritasz mikor elfő a leve 1 mk bors, só, tárkony, csípős pirospaprika, 2 pohár víz, 1 leveskocka, fél citrom leve addig fözd míg rotyogni kezd rizsel vagy sült kruplival edd
Szia!
Én bakonyi pulykaragut szoktam csinálni tésztával v nokedlivel.
Receptektől annyiban eltérek, hogy a legvégén adom hozzá a gombát, nem az elején. (Férjem imádja a gombát én viszont utálom, igy mielött hozzá teszem szedek ki magamnak egy jó nagy adagot, többi a férjemé lesz.)
Üdv 23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!