Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombából mit főzzek/süssek?

Gombából mit főzzek/süssek?

Figyelt kérdés

A gombás rántottán, a milánói makarónin, a gombakrémlevesen és a gombapaprikáson kívül, mert ezeket ismerem.

HAL és tenger gyümölcsei NE legyenek benne.

Előre is köszönök minden ötletet! :)



2014. ápr. 12. 22:13
 1/8 Joci_27 ***** válasza:
74%
rántott gombafejek, gombafasírt, juhtúrós sajttal töltött sült gombafejek.. így hirtelen ezek jutnak eszembe :)
2014. ápr. 12. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Nekem ez a kedvencem: vagd a gombat szeletekre es parold meg olivan eppen csak roppanosra, kozben fuszerezd olasz zoldfuszerekkel, barmivel amilyet szeretsz. Tedd tanyerra, mindegyik szeletre tegyel egy paradicsomszeletet es egy szelet szeletelt mozzarellat. A sajt el fog rajta olvadni, azt vard meg, es eheted is. Isteni igy siman, magaban.
2014. ápr. 12. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
66%
Én egy svéd gombasalátát csinálnék belőle. Mi imádjuk. :)
2014. ápr. 12. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Lenore Pein AsamiYuu válasza:
49%
Csirkemáj rizottó? Abba is kell gomba, és nagyon finom, ha jól van megcsinálva.:)
2014. ápr. 13. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Attól függ, mekkorák azok a gombák. Ha elég nagyok, legjobb a rántott gombafej tartármártással, ha kisebbek, gombaszószt is tudsz belőlük csinálni, sok petrezselyemmel.

Ha levest akarsz, nem kell feltétlen gombakrémre gondolni, én pl. csak felszeletelem a nyers gombát, kevés répával és húsleveskockával megfőzöm, utána tejföllel, kevés liszttel behabarom. Nálunk ezt jobban szeretik, mint a krémet.

A nagyobb fejekből bármivel megtöltött gombafejeket is készíthetsz, kevés prézlit a tetejére, hogy beszívja a nedvességet, és be a sütőbe! Mindnféle maradékot fel lehet a töltelékhez használni.

2014. ápr. 13. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

tejszines tárkonyos ragú

1 hagymát, 50 dkg felszeletelt gombát piritasz mikor elfő a leve 1 mk bors, só, tárkony, csípős pirospaprika, 2 pohár víz, 1 leveskocka, fél citrom leve addig fözd míg rotyogni kezd rizsel vagy sült kruplival edd

2014. ápr. 13. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Tubarózsa ***** válasza:
49%

Szia!

Én bakonyi pulykaragut szoktam csinálni tésztával v nokedlivel.

Receptektől annyiban eltérek, hogy a legvégén adom hozzá a gombát, nem az elején. (Férjem imádja a gombát én viszont utálom, igy mielött hozzá teszem szedek ki magamnak egy jó nagy adagot, többi a férjemé lesz.)

Üdv 23N

2014. ápr. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, mindenkinek zöld mancsot adtam :) jó étvágyat nekem :D nektek is!
2014. ápr. 18. 22:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!