Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek gombából?

Mit főzzek gombából?

Figyelt kérdés
Már unom a rántott gombát, paradicsomos vagy tejszínes gombás tésztát, gombapörköltet. Húst nem szeretnék hozzá...
2009. márc. 12. 22:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
teheted pizzára, feltétnek, megsütheted fasírtnak, a gombaleves is nagyon finom, salátának is lehet készíteni.
2009. márc. 12. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Töltött gomba. Töltetlék mehet g főtt tojás, zöldségek, akár rizs, stb. Vagy gombasaláta
2009. márc. 12. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
gombakrémleves
2009. márc. 12. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
2%
Például pálinkát :D
2009. márc. 12. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom a svédgomba salátát. Ha te is kedveled próbáld ki. Megadom a receptet. Jól behűtve friss kenyérrel, vagy piritóssal isteni finom.


Svéd gombasaláta



• 1 dl olaj

• 1 fej vöröshagyma

• 50 dkg gomba

• 1 kisdoboz sűrített paradicsom

• só

• őrölt bors

• 1-2 db babérlevél

• ízlés szerint cukor

• reszelt citromhéj

• pár csepp citromlé


Az olajban világosbarnára pirítom a hagymát, beleteszem a megpucolt, cikkekre vágott gombát, és a fűszereket, majd puhára párolom. Amikor a saját levét elfőtte, belerakom a paradicsom konzervet, fűszereket és pár percig párolom. Lehűtve tálalom.

2009. márc. 12. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Gombakrémlevestől nincs finomabb...turmixolhatsz csak gombát,de turmixolhatsz vele zölséget,sárgarépát is.
2009. márc. 13. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
91%
Gombás tojás.
2009. márc. 13. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a tejszínes-gombás tészta a nagy kedvencem.

Apróra vágott vöröshagymát megsütök, rádobom a megpucolt, felszeletelt gombát, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítem. Együtt sütöm tovább, víz nem kell alá, nem fog leégni, mert a só miatt a gomba elég levet enged ki. Megszórom kevés liszttel és leöntöm tejszínnel, folyamatos keverés mellett főzöm még pár percig, amíg szószos állaga lesz. Ezután összekeverem a kifőtt tésztával és együtt is pirítom.

A kakukkfű miatt nagyon-nagyon finom íze van, sokkal másabb, mint a sima tejszínes gomba, érdemes kipróbálni.

A párom nem szereti a gombát, de teljesen külön főzni nincs kedvem ilyen helyzetekben, úgyhogy ezzel az étellel is variálok: miután a hagyma megsült kettéveszem és az egyik részhez nem gombát teszek, hanem valamilyen darabolt songát, felvágottat (a legolcsóbb gépsonka is jó), továbbiakban ugyanúgy fűszerezem, sütöm, tejszínezem, mint a gombás verziót. Az íze szinte ugyanolyan, ez is nagyon finom és így mindkettőnknek van mit enni.

2009. márc. 13. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
2009. márc. 13. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!